Orientační nabídka


 

Tour de Labe handicap projede Ústeckým krajem

001
7. a 8. etapa cyklojízdy, která mapuje bezbariérovost cyklistických tras podél řeky Labe od pramene až do Německa, bude během následujícího víkendu pokračovat v Ústeckém kraji. Startovat se bude ve Štětí, kde minulá etapa končila.
Tisková zpráva z 28. srpna 2012
 

 
 

7. etapa se pojede tuto sobotu 1. září ze Štětí přes Roudnici nad Labem, Litoměřice, Velké Žernoseky do Ústí nad Labem, kde bude končit. Společný výjezd týmu je v plánu v 9 hodin z Nového náměstí ve Štětí. Etapu odstartuje výstřelem z kanónu loupežník Štětka.

 

„Uvidíme areál pro vodní sporty v Račicích, z Dobříně do Roudnice pojedeme po zbrusu nové cyklostezce, kde v loděnici pana Imramovského budou probíhat závody dračích lodí. Místní start pod mostem v Roudnici nad Labem bude okolo 10. hodiny. Před polednem dorazíme do Litoměřic, odkud ti pohodlnější budou mít možnost vyjet na Kletečnou cyklobusem,“ píše organizátor Jan Ritter. Z Litoměřic se odstartuje od infocentra ve 13 hodin a účastníci přejedou přívozem z Píšťan do Lovosic, kde se zastaví v infocentru. Odtud se pojede po nové cyklostezce na levém břehu až do Malých Žernosek. Tam cyklisté odbočí na cyklotrasu č. 25 a podle Milešovského potoka projedou Opárenské údolí se zastávkou u Černodolského mlýna. Zde bude možné nasednout na vlak v 16:13 a vyjet s ním do Radejčína, nedaleko nové rozhledny. Po výjezdu bude následovat vyhlídková trasa Českým středohořím, která skončí v Ústí nad Labem.

 

Cyklojízda pak bude pokračovat v neděli 2. září, kdy se bude v 8 hodin vyjíždět z atria ústeckého magistrátu přes Velké Březno, do Děčína a Bad Schandau.

 

„Do programu na Děčínsku jsme tentokrát zakomponovali vjezd na stolovou horu Děčínský Sněžník s možností buď vlastní silou, nebo cyklobusem s odjezdem v 10:42 z Děčína. Na Sněžníku bude čas zajít na rozhlednu a odtud pojedeme převážně z kopce, překročíme hranice a budeme pokračovat podél potoků a říček do Bad Schandau, kde bude hlavní cíl nedělní etapy,“ dodal Ritter.   

 

Trasy:

1.9. Po vinných stezkách a hřebenech Českého středohoří do Ústí n/L

(Račický kanál, Roudnice n/L, Litoměřice, Kletečná, Ústí n/L)

 

2.9. Z Českého středohoří do Českosaského Švýcarska a Labských pískovců

(Ústí n/L, Děčín, Děčínský Sněžník, Bad Schandau, Děčín)

 

Heslo letošní Tour de Labe pro všechny je: Labská cyklotrasa – od pramene k moři – napříč Evropou – bez bariér. Odstranění bariér prospěje nejen vozíčkářům ale i rodičům s kočárky, rodinkám s přívěsnými vozíky, seniorům, cyklistům s bagáží a všem hůře pohyblivým osobám.

 

Startovné na jeden den 100 Kč, startovné na oba dva dny 200 Kč.

 

Další etapy se pojedou v říjnu na území Německa.

 

Podrobnější informace najdete na www.labskastezka.cz, www.tourdelabe.cz a v přiloženém letáku.

 

Autor námětu a hlavní organizátor: Ing. arch. Jan Ritter

 

Pořadatel :     

Labská stezka o.s.

Za Žoskou 2506, 288 00 Nymburk,

Tel. 325 533 803,  Mobil:  777 556 690

www.labskastezka.cz

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 28.8.2012 / 28.8.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém