Orientační nabídka


 

Tour de Labe handicap vedla podél Labe i v našem kraji

a
Minulou neděli 25. září dojeli do cíle v saském Bad Schandau účastníci pelotonu sportovní akce Tour de Labe Rotary handicap 2011. Letošní jízda byla již pátou v sérii Tour de Labe.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 30. září 2011

   Štafetový závod uspořádalo nymburské občanské sdružení Labská stezka spolu s Rotary kluby řady měst, která leží u Labe od Krkonoš až po Hřensko v Ústeckém kraji. Ten se na akci rovněž podílel, záštitu závodu poskytla hejtmanka Jana Vaňhová. Pod mottem Labská cyklotrasa pro všechny zahájili letošní setkání handicapovaní sportovci –vozíčkáři už 17. září u pramenů Labe, Ústeckým krajem projeli právě uplynulý víkend -24. a 25. září. Peloton projel Štětím, Račicemi, Roudnicí nad Labem a dále po Labské cyklostezce přes Litoměřice, Velké Žernoseky a Ústí nad Labem do Děčína, Hřenska a již zmíněného Bad Schandau v Německu.       

   Posláním Tour de Labe Handicap je umožnit vozíčkářům absolvovat po cyklostezkách podobné túry, jaké si dopřávají zdraví sportovci a cyklisté. Jak nám řekl radní Ústeckého kraje Petr Jakubec, který na kole účastníky závodu doprovázel,  byli mezi sportovci i další zdravotně postižení sportovci. Třeba sluchově a zrakově postižení jezdí na dvoukolech, mentálně handicapovaní za doprovodu asistentů. V Ústí nad Labem si účastníci pelotonu prohlédli Větruši, na kterou se dopravili lanovkou, sjeli si schody na Masarykově zdymadle pod Střekovem a přihlížející si  mohli vyzkoušet jízdu na handbiku.

   Cílem štafetové Tour de Labe handicap bylo nejen prověřit průjezdnost a stav bariér na cyklostezkách podél Labe, ale také možnosti ubytování vozíčkářů u naší největší řeky. Právě její cyklostezka v Ústeckém kraji patří k nejlepším u nás a i když není ještě zcela dokončena, absolvovaných 57 kilometrů v našem regionu účastníky závodu uspokojilo.

   Další podrobnosti naleznete na www.labskastezka.cz.

 

  Snímky: Archív pořadatelů a Žaneta Proftová (KÚÚK)

1

2
V Roudnici nad Labem

3
U Labe ve V. Žernosekách

4
Před magistrátem v Ústí n.L. Vpravo vzadu je radní Ústeckého kraje pro školství, mládež a tělovýchovu Petr Jakubec

5

6

7
Podepisování Memoranda Labská cyklotrasa- Elberadweg -od pramene k moři -1 233 km: Bez bariér

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 30.9.2011 / 30.9.2011 | Schváleno / Zrušeno: 30.9.2011 / 29.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém