Orientační nabídka


 

Tradiční běh Olympijského dne v České republice a Ústeckém kraji

cov
Po celém světě včetně České republiky probíhají v tomto týdnu tradiční oslavy Olympijského dne. A „proběhnou“ doslova a do písmene. Oslava založení Mezinárodního olympijského výboru, která se koná už od roku 1948, bude mít u nás běžeckou podobu. V Ústeckém kraji se běží zítra 22. 6. v Mostě na autodromu.
 

 
 

„Olympijský den je určený pro všechny věkové i výkonnostní kategorie běžců,“ říká místopředseda Českého olympijského výboru (ČOV) Josef Dovalil. Do akce se i letos zapojí patnáct českých měst.

„V České republice má Olympijský den už dlouho svou podobu, účastní se ho sportovci všech věkových kategorií a různých tratí. Ustálil se nám i počet pořadatelských měst,“ říká Josef Dovalil. Velmi oblíbený je Olympijský den v Ostravě, kde se vloni zapojilo sedm tisícovek lidí.

Letos se poběží ve většině míst 22. června. Kdo se rozhodně ochutnat olympijskou atmosféru na vlastní kůži, zůstane mu kromě sportovního zážitku také něco na památku. „S podporou Mezinárodního olympijského výboru tradičně připravujeme pro účastníky trička a diplomy, která jim připomenou jejich start v běžeckém klání. A víme, že mezi aktivními účastníky máme spoustu sběratelů, kteří půjdou přes překážky, jen aby nezmeškali účast a mohli rozšířit svou sbírku. Ty samozřejmě rád zvu. I letos budou moci rozšířit svou kolekci o další trofej,“ dodává Dovalil.

Běh Olympijského dne v Ústeckém kraji se odehraje zítra 22. června 2011 od 18.00 hodin na Autodromu Most. Přihlášky se začínají přijímat hodinu před uvedeným časem startu. Rozpis běhů je k dispozici na stránce a na www.olympic.cz.

 Ústecký kraj se stal partnerem projektu ČOV s názvem „Žijeme Londýnem“, který popularizuje olympijskou myšlenku. „Ústecký kraj podporuje v rámci rozvoje sportu dětí a mládeže také projekt Atletika pro děti. I z něj možná časem vzejdou další olympijská naděje,“ uvádí Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

Z podkladů ČOV připravilo OTI

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 21.6.2011 / 21.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém