Orientační nabídka


 

Truckový šampionát na autodromu se poprvé představí v Rodinném stříbře Ústeckého kraje

001
Mostecký autodrom přitahuje pozornost fanoušků nejen domácích, na motoristické akce se na sever Čech sjíždějí příznivci silných strojů a rychlých kol z celé Evropy i ze zemí ostatních kontinentů. Největší zájem je tradičně o evropský šampionát okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC), pod názvem Czech Truck Prix (CZTP) se v Mostě pojede o víkendu 2. až 4. září už po čtyřiadvacáté. Letos poprvé i pod hlavičkou programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. K největším favoritům na titul v letošním ročníku patří domácí Adam Lacko z týmu Buggyra Racing a Němec Jochen Hahn z týmu Reinert Adventure.
Tisková zpráva ze dne 30. srpna 2016
 

 
 

„Termín se nám podařilo posunout na první zářijový víkend, doposud byl soubojům trucků vyhrazen poslední srpnový víkend. Fanoušci i novináři tuto změnu určitě přivítají, původní termín totiž kolidoval s dalším velmi populárním tuzemským závodem, a to Barum Czech Rally Zlín,“ upozornila na první novinku letošního CZTP obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová. Letošní ročník truckového šampionátu je tak zatím ve znamení urputného souboje Lackova trucku Freightliner a Hahnova tahače MAN. Je to evidentní i z výsledku posledního podniku seriálu před letní přestávkou, který se jel na německém Nürburgringu 2. a 3. července. Zatímco Lacko opanoval oba nedělní závody a v sobotu dojel druhý a čtvrtý, Hahn bral vítězství v prvním sobotním závodu, ve druhém a obou nedělních pak dokázal vždy obsadit stříbrnou příčku.

Tým Buggyra Racing byl před závodem na Hugnaroringu v průběžném hodnocení poháru konstruktérů druhý, s přehledem vedl Team Reinert Adventure dua Hahn – Reinert. Lackovu týmovému kolegovi z Buggyry a nováčkovi evropského truckového mistrovství Jiřímu Formanovi patřilo velmi slušné desáté místo. Držel se tak o tři příčky před dalším českým zástupcem v šampionátu, nestorem jezdeckého pole Frankiem Vojtíškem s tahačem MAN. Forman nahradil v týmu Buggyry jednoho z nejúspěšnějších jezdců evropského šampionátu tahačů, Davida Vršeckého.

„Fanoušci se neustále o Davida zajímají, na sociálních sítích je jeho jméno velmi frekventované. Jsem ráda, že dvojnásobný vítěz ETRC, který ale před letošní sezonou své veleúspěšné působení v tomto seriálu ukončil a v týmu Buggyra se věnuje dalším aktivitám, s námi nadále spolupracuje. Naše diváky mohu ujistit, že o Davida ani tentokrát nepřijdou. V jaké roli tohoto skvělého jezdce o prvním zářijovém víkendu na autodromu uvidí, si ale necháváme jako překvapení,“ potěšila jistě všechny Vršeckého příznivce Jana Svobodová.

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 30.8.2016 / 30.8.2016 | Účinnost od-do: 30.8.2016-30.9.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém