Orientační nabídka


 

Turistický průvodce – Nejzajímavější a nejkrásnější místa v Ústeckém kraji

1
Jednou z nejdůležitějších aktivit v projektu Brána do Čech byl vznik nového Turistického průvodce, který byl slavnostně představen na tiskové konferenci k zahájení turistické sezóny. Průvodce přibližuje dvacet vybraných cílů z každé destinace Ústeckého kraje, celkem tedy obsahuje tipy na osmdesát výletů po kraji. Kraj jej využije při propagaci na veletrzích cestovního ruchu, k dostání také budou ve všech 36 infocentrech v Ústeckém kraji.
 

 
 

Tisková zpráva z 8. dubna 2011

 

Záleží nám na tom, aby se rok od roku zájem turistů o Ústecký kraj zvyšoval. Aby k nám přijížděli trávit dovolenou lidé odjinud, ale aby si i obyvatelé kraje uvědomili, jaké mají možnosti výletů ve svém okolí, aby volný čas trávili aktivněji, vždyť i v Ústeckém kraji máme jedinečné přírodní krásy, lesy, vodní plochy ke koupání, síť cyklostezek, kilometry sjezdovek, jen je objevit, využívat a doporučit. Proto Ústecký kraj v rámci projektu „Propagační a mediální kampaň Ústeckého kraje“ podpořeného Regionálním operačním programem Severozápad uvedl v provoz turistický webový portál „Brána do Čech“, který umožňuje široké veřejnosti informovat se o turistických místech našeho kraje, vyhledávat zajímavé tipy na výlety a různorodé akce. Turistická místa jsou členěna do čtyř různých turistických destinací: České Švýcarsko, České středohoří, Krušné hory a Dolní Poohří.

„Brána do Čech“ vyniká svou interaktivitou, informace lze nejenom pasivně přijímat, ale především nabízí možnost aktivního zapojení běžných uživatelů do systému, kteří již nyní vkládají zajímavá místa, akce a výletní trasy, a tím přispívají k rozšíření sítě turistických nabídek. I proto byl na veletrhu cestovního ruchu Regiontour a Go 2011 oceněn jako Nejlepší turistický portál.

Smysl projektu je především poskytovat službu, zprostředkovat ucelenou nabídku, která sama o sobě je základem propagace kraje a podporuje zájem veřejnosti o jeho návštěvu.

 

„Moji rodiče jsou významní činitelé a nezbytné součásti lidského života. Matkou je silná myšlenka, otcem je Ústecký kraj. Když se tito dva spojili, vznikl prvotní koncept, kde nastínili mou podobu. Už od začátku jim bylo jasné, jak budu velký, jak silný, co budu lidem sdělovat a kde všude budu. Od této představy se několikrát odcházelo, pak se k ní zase vracelo. Postupně mě začali naplňovat texty a obrázky. Běh na dlouhou trať se nakonec stal sprintem o život, protože jsem se mermomocí chtěl dostat na veletrh do Prahy. V jednom okamžiku jsem si skoro myslel, že se ani nenarodím. Nezapomenu na bezesné noci, nekonečné výměny fotek, zdokonalování textů, aktualizaci praktických informací a doplňování sebemenších detailů.  Ve finále mnou listovali dopředu a nazpět tolikrát, že mi málem vypadaly listy. Ale cítil jsem, že moje hodina se blíží. Poslední úpravy a poslední souhlas rodičů mě pustil na svět. Pražští návštěvníci Holiday World 2011 mě jako první dostali do rukou a od té doby šířím zajímavé informace všude, kde se dá. A mám z toho radost.“

                                                                                                          Váš Turistický průvodce

 

1
Titulní stránka nové publikace

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 8.4.2011 / 8.4.2011 | Účinnost do: 30.4.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém