Orientační nabídka


 

Týden očima hejtmana Jana Schillera 22. – 28. února

hejtman
Konec února uběhl jako voda. Poslední dny a týdny jsou pro nás všechny spíše velkou zátěžovou zkouškou než normálním životem. Až při psaní tohoto reportu mi dochází, že už je tomu rok od doby, co onemocnění COVID-19 zasáhlo také Českou republiku. Málokdo si v té době dokázal představit, že i rok poté se my, stejně jako celý svět, s touto nemocí budeme stále vyrovnávat. Čísla nejsou dobrá a obsazenost nemocnic je kritická.
Tisková zpráva ze dne 1. března 2021
 

 
 

I proto jsem neustále ve spojení s Ústředním krizovým štábem, Asociací krajů České republiky a vše pravidelně řešíme na zasedání Krizového štábu Ústeckého kraje v týdenních intervalech. Na těchto jednáních se snažíme řešit nejen tuto problematiku a předejít tak kolapsu v našich zdravotnických zařízeních. Pravidelně zasedá také vakcinační koordinační tým, který má připravenou strategii na očkování v našem kraji a zajišťuje rychlé a efektivní přerozdělení všech druhů vakcíny po celém regionu, hned jak jsou k dispozici.

Naše životy, ač se to může na první pohled zdát, se netočí pouze kolem současné epidemiologické situace. V minulém týdnu jsem například přivítal našeho prvního krajského občánka narozeného v roce 2021. Je jím krásná holčička Danielka a má se čile k světu. Při této příležitosti jsem také rodičům Danielky předal symbolický šek na finanční dar ve výši 30 tisíc korun.

V minulém týdnu také poprvé zasedala Povodňová komise Ústeckého kraje, která vzhledem k aktuálnímu počasí projednala opatření, která by v případě nutnosti zabránila tomu, aby se situace na vodních tocích vymkla kontrole. Videokonferenčně jsem také jednal s hejtmanem Karlovarského kraje. Společně jsme řešili Fond spravedlivé transformace, který do obou našich krajů přivede z Evropské Unie značné finanční prostředky určené na obnovu a posílení našich krajů po odklonění od těžby uhlí.

Závěrem bych vám všem rád popřál mnoho zdraví a sil a poděkoval všem, kdo chápou vážnost situace a dodržují nařízená vládní opatření. Pevně věřím, že tuto situaci společným úsilím zvládneme.


Váš hejtman
Jan Schiller

hejtman
Na pondělní tiskové konferenci k očkování v regionu - živě přenášené na webu a Facebooku

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 1.3.2021 / 1.3.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém