Orientační nabídka


 

Týden očima hejtmana Jana Schillera 31. května – 6. června

hejtman
Měsíc květen na krajském úřadě zakončila návštěva izraelského velvyslance J. E. pana Daniela Martina Merona. Při návštěvě vyjádřil pan velvyslanec poděkování za podporu, kterou náš kraj Izraeli projevil vyvěšením izraelské státní vlajky na budově krajského úřadu v souvislosti s nedávným ozbrojeným konfliktem na jeho území.
Tisková zpráva ze dne 8. června 2021
 

 
 

S velvyslancem jsem jednal i o dalších věcech. Například jej velice zajímala budoucnost Památníku Terezín. Já jsem se zajímal o problematiku hospodaření s vodou, ve které Izrael patří ke světové špičce. Rozhodně bychom se v tomto zodpovědném přístupu v nakládání s vodou měli inspirovat a využít znalosti našeho dalekého partnera.

Do nového měsíce jsem vstoupil v plném pracovním nasazení. Jednání s Asociací soukromého zemědělství ČR, která sdružuje i soukromé zemědělce v našem regionu, se neslo ve velmi konstruktivním duchu. Předmětem jednání bylo navázání možné spolupráce se zaměřením na výrobu kvalitních a ekologicky šetrných potravin.

Navštívil jsem rovněž krajské ředitelství Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Dozvěděl jsem se, jak funguje call centrum, na které směřují všechny telefonáty z linky 155. Obdivuji práci pracovnic a pracovníků centra, kteří musí v mnoha psychicky náročných situacích zachovat chladnou hlavu. Zároveň jsem se podíval i na heliport, odkud vzlétají helikoptéry k těm nejzávažnějším případům. Prohlídka připraveného helikoptéru „Barča“ ve mně probudila mou dětskou zvídavost a já jim za toto milé zpestření návštěvy děkuji.

V minulém týdnu rovněž proběhla další schůze Rady Ústeckého kraje. Z mnoha bodů, které jsme projednávali, bych rád zmínil schválení letošní výzvy v rámci dotačního titulu Program pro podporu odpadového hospodářství obcí v Ústeckém kraji na období 2017–2025 a další postup ve věci transformace Lužické nemocnice v Rumburku. Zachování Lužické nemocnice bylo jednou z mých hlavních priorit před nástupem do funkce hejtmana. Nezbytná transformace nemocnice zajistí její efektivní využití tak, aby obyvatelé Šluknovska nepřišli o tolik potřebnou zdravotní péči.

Na schůzce se zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR jsem byl informován o stavu přípravy a realizace staveb na silnicích a dálnicích pod správou této organizace. Zvláště důležitým tématem bylo řešení dopravní situace v Bílině. Považuji ho za zásadní a osobně se chci účastnit jednání, která tento problém pomohou vyřešit.

Váš hejtman
Jan Schiller

izraelský velvyslanec
Velvyslanec Státu Izrael J.E. pan Daniel Martin Meron (vpravo)

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 8.6.2021 / 8.6.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém