Orientační nabídka


 

Týden rodiny offline – kampaň, která nechce být online

foto
Téměř šedesát organizací z České republiky se připojilo ke kampani „Týden rodiny offline“, jejímž cílem je upozornit na nadužívání moderních technologií a jeho negativní dopady na rodinné vztahy. Záštitu nad Rodinou offline 2018 přijal také 1. náměstek hejtmana Martin Klika.
 

 
 

V květnu byl zahájen již třetí ročník osvětové kampaně Týden rodiny offline „neboj se, odpoj se“. Ta spolu s Unií center pro rodinu a komunitu oslavuje Mezinárodní den rodiny a upozorňuje na problematiku závislostí na digitálních technologiích, které vznikají velmi plíživě, ale výrazně ovlivňují fungování rodin a vztahů v nich. Do kampaně jsou přihlášeny aktivity pro veřejnost, které splňují podmínku – offline (akce se koná bez využití a používání digitálních technologií - mobilů, tabletů, počítačů atp.) Kampaň tak představuje ideální příležitost k aktivitám jak samotných rodin, tak organizací, které připravují nejrůznější „offline“ aktivity, jako výlety do přírody, pikniky, turnaje ve stolních či sportovních hrách, besedy s odborníky a další akce.

 

„Nadměrné užívání digitálních technologií způsobuje zdravotní problémy a zhoršuje mezilidské vztahy. Abychom účinně předcházeli závislostem na nových technologiích, musíme začít u sebe. Jako rodiče jsme pro děti vzor, který napodobují. Osvětou pomáháme českým rodinám uvědomit si důležitost v oblasti vyváženosti online a offline každodenních aktivit, přípravy dětí na používání internetu a zároveň důležitost aktivního trávení času spolu. Prevence je pro nás stejně důležitá, jako samotná léčba závislostí“ říká Lenka Ackermannová, ředitelka Centra Generace Jablonec z. s.

 

Více o kampani na www.rodinaoffline.cz


foto

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 17.5.2018 / 17.5.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém