Orientační nabídka


 

Účast Ústeckého kraje na veletrzích

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro DNES (J. Pokorný)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ DNES (J. Pokorný) ze dne 20.1.2004

 

Dotaz (v původním znění):

Mohu-li poprosit o zjištěni několika informaci - na internetové strance kraje v rubrice "Kalendář akci" se u dnešního dne 19.1. vyskytuje poznámka "referát regionálního rozvoje" - Veletrh cestovního ruchu , Stuttgart - pět dni. Protože jde přece jenom o zjevně delší zahraniční cestu,mohu se pozeptat, kolik lidi do Stuttgartu jelo, na kolik dni, kolik jejich cesta stoji a co Ústeckému kraji přinese? V teto souvislosti jsem si vytiskl seznam vystavujících z České republiky na tomto veletrhu (CMT 2004) a Ústecky region je snad jediný z českých krajů, který v Austellerliste chybí, proč? (Dodatečně vyžádány totožné  informace k veletrhu v Utrechtu s tím, že konání veletrhu nebylo zveřejněno v Kalendáři akcí).

 

Odpověď:

Ústecký kraj se od 13. do 18. ledna účastnil veletrhu cestovního ruchu Vacantie Utrecht v Holandsku. Kraj se této akce účastnil na základě rozhodnutí 68. schůze Rady Ústeckého kraje z 6. srpna 2003.  Výstavní servis zde zajišťovali celkem tři zástupci - zaměstnanci krajského úřadu (vedoucí odboru regionálního rozvoje dr. Zuzana Kadlecová + vedoucí oddělení cestovního ruchu téhož odboru Bc. Jiří Válka, vedoucí kanceláře hejtmana dr. Marie Tomčová), žádný ze zastupitelů na veletrh necestoval.

Za účast na veletrhu kraj zaplatil přibližně 160 tisíc korun, a to včetně pronájmu výstavní plochy o velikosti  8 m2 (část výstavní plochy získal kraj zdarma jako dotaci od České centrály cestovního ruchu, jednalo se o 3m2). V této částce jsou zahrnuty i náklady na cestovné, náklady na ubytování, kapesné a stravné.

            Zastupitelé rozhodli o účasti kraje na veletrhu v Holandsku proto, že ze studie o rozvoji cestovního ruchu vyplývá, že Holanďané jsou druhou nejpočetnější skupinou návštěvníků kraje a mají o náš region velký zájem. To se potvrdilo i na výstavě samotné. Zástupci kraje zodpovídali zcela konkrétní dotazy týkající se obnovy regionu po povodních (např. průjezdnost hraničního přechodu Hřensko) nebo možností ubytování. Výrazný zájem byl také o propagační a informační materiály Ústeckého kraje. Vzhledem k tomu, že jen během prvních tří dnů navštívilo veletrh více než 100 tisíc návštěvníků, dá se předpokládat, že tato prezentace kraje se příznivě odrazí na dalším rozvoji turismu.

            Ústecký kraj se od 17. do 25. ledna účastní také veletrhu cestovního ruchu ve Stuttgartu (rozhodnutí rady viz výše).  Výstavní servis zde zajišťují dva zástupci - zaměstnanci krajského úřadu (Naděžda Pilátová a Olga Pechová z odboru regionálního rozvoje), žádný ze zastupitelů na veletrh necestoval. Náklady odhadujeme ve stejné výši jako náklady na veletrh v Utrechtu (v tomto okamžiku pouze odhaduji, protože veletrh ještě probíhá) – tedy cca 160 tisíc korun (pronájem výstavní plochy, náklady na cestovné, náklady na ubytování, kapesné a stravné). Proč Ústecký kraj vypadl z výstavního listu nevíme, pravděpodobně proto, že jsme nevyužili možnost zapsání do katalogu, neboť se jednalo o placený zápis.

            Informace o konání veletrhu jsme zveřejnili v Přehledu akcí na 2. týden, další podrobnosti  byly zveřejněny také na www.kr-ustecky.cz k datu zahájení veletrhu v Utrechtu dne 13.1.2004.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 22.1.2004 / 22.1.2004 | Zveřejnit od-do: 22.1.2004-22.2.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém