Orientační nabídka


 

Učňovský princ výčepních v Ústí nad Labem prověřil um mladých lidí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Učňovský princ výčepních v Ústí nad Labem prověřil um mladých lidí
Regionální kolo soutěže Učňovský princ výčepních, jehož pořadatelem je již čtvrtý rok Střední škola obchodu a služeb v Ústí nad Labem dne 24.1.2006 navštívil i náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 24.1.

 

Učňovský princ výčepních v Ústí nad Labem prověřil um mladých lidí

 

Regionální kolo soutěže Učňovský princ výčepních, jehož pořadatelem je již čtvrtý rok Střední škola obchodu a služeb v Ústí nad Labem, přilákalo na letošní  ročník, který se konal dnes ( 24.1.) v Domě kultury chemiků v krajském městě celkem 52 zástupců středních odborných škol a učilišť z regionů. Kromě nominovaných z Ústeckého kraje přijali pozvání soutěžící z Prahy, Rakovníka, Poděbrad, Stochova a dalších míst republiky. Soutěž je praktickou prověrkou učňovského umu, konkrétně spočívá ve správném natočení dvou sklenic piva v určeném časovém limitu. Mezi pozvanými hosty byl také náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

„Sledoval jsem soutěžící i odbornou porotu, která hodnotila jejich počínání velmi pozorně profesionálním okem. Neuniklo jí nic, ani výše natočené pěny. Potěšilo mne, že učňové, mezi nimiž nechyběla ani děvčata, ke své budoucí profesi přistupovali zodpovědně, měli snahu se co nejlépe předvést a uspět. Nedivím se vůbec, že se některým nevyhnula tréma,“ řekl Radek Vonka. Přiznal, že načepovat správnou míru zlatého moku s patřičnou pěnou, není zase tak jednoduché jak se mnohdy zdá. Ocenil soutěžící, že se úkolu většinou zhostili na výbornou. „Rád jsem přijal pozvání pořadatelů této soutěže, protože je to i slušná propagace města o němž se kupříkladu málo ví, že patří do čtyř největších skupin v České republice jejichž pivo patří ke kvalitním, vyhledávaným a oblíbeným. Soutěž Učňovský princ výčepních přesvědčil všechny, včetně mně, že natočit dobrou míru je kumšt, který je i na pohled zajímavý. Hodnotím akci jako velice prospěšnou a organizátory chválím. Pro ně je asi  největším oceněním to, že počty soutěžících jsou každým rokem o něco vyšší,“ konstatoval zástupce hejtmana.

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 

Učňovský princ výčepních v Ústí nad Labem prověřil um mladých lidí

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.1.2006 / 24.1.2006 | Zveřejnit od-do: 24.1.2006-24.2.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém