Orientační nabídka


 

UJEP přívitala prezidenta a hejtmanku

a
V rámci návštěvy Ústeckého kraje nemohl prezident Václav Klaus opominout největší místní univerzitu se sídlem v Ústí nad Labem. Nejprve pohovořil se studenty ve zcela zaplněné aule, prohlédl si Kampus a výstavu mu věnovanou a sešel se také se členy vedení Univerzity Jana Evangelsity Purkyně. Po celou dobu ho doprovází hejtmanka Jana Vaňhová.
 

 
 

Beseda se studenty byla podle očekávání jedním z vrcholů prezidentské návštěvy, čemuž odpovídal obrovský zájem. Studenti zaplnili Přednáškovou aulu do polsedního místečka. Hejtmanka Jana Vaňhová nejprve představila Ústecký kraj, zmínila, že školství a vzdělávání je prioritou, a proto je žádoucí, aby vysokoškolsky vzdělaní lidé našli své uplatnění právě v regionu.

Rektor univerzity René Wokoun představil prezidentovi a paní Livii Klausové univerzitu, na které dnes studuje 12 tisíc studentů z celé republiky na sedmi fakultách a je centrem vysokoškolského vzdělávání v Ústeckém kraji.

Prezident Václav Klaus se při odpovědi na jeden z dotazů ohradil proti pojmu „regionální školství“ a studentům připomněl, že by měli být sebevědomí a hrdí na místo, kde studují. Dále studenty zajímal názor prezidenta na zavedení školného.

Během prohlídky univerzity zazpíval návštěvě místní pěvecký sbor Nona, hosté si prohlédli také univerzitní kapli či vizualizaci budoucí podoby kampusu po dokončení.

V rámci odpoledního programu delegace navštíví Českou Kamenici, Dolní Habartice a Benešov nad Ploučnicí, kde se setká se starosty Šluknovska

1
Prezidenta uvítal rektor Univerzity J. E. Purkyně René Wokoun

2
Setkání se studenty a pedagogy v aule Pedagogické fakulty UJE

3

4
Při prohlídce nového kampusu UJEP jsou na snímku (zprava) Livia Klausová, Jana Vaňhová,

prezident Václav Klaus, děkan ped. fakulty Pavel Doulík, René  Wokoun

a Aleš Konopásek, vedoucí odboru kancelář hejtmana a zástupce ředitele krajského úřadu

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 19.10.2011 / 19.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém