Orientační nabídka


 

Uleví se Hoře Sv.Šebestiána od kamionů po 1.7.12003? (DB)

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

 

Dotaz 17.6.2003 DB –  Tomáš Votava, Deník Chomutovska

 

Obracím se na Vás s dotazem týkajícím se kamionové dopravy přes Horu Svatého Šebestiána. Podle všech informací by se v červenci mělo vše vrátit do svých kolejí, tedy na Cínovec, čemuž věří celníci i starostové obcí. Na druhou stranu se v Dubí konala před časem protestní petice, proti znovuobnovení kamionové přepravy.

 

1. Rád bych věděl, jaká je skutečnost a zda si budou moci o prázdninách obyvatelé Chomutovska i na hraničním přechodu oddychnout.

 

Hraniční přechod Hora Sv. Šebestiána od půlnoci 26.5.2003 pasově a celně neprojednává a nepropouští vozidla převážející nebezpečné látky, které by mohly znečistit vodní zdroje v ochranném vodohospodářském pásmu vodní nádrže Křimov, a to v dovozu i vývozu, včetně prázdných cisteren. Hraniční přechod je od uzavření hraničního přechodu Cínovec-Altenberg  po loňských povodních stále dočasně využíván v mimořádném režimu pro veškerou nákladní dopravu. Po zprovoznění hraničního přechodu na Cínovci bude na hraničním přechodu Hora Sv. Šebestiána odbavována pouze regionální nákladní doprava. O termínu znovuotevření Cínovce–Altenbergu a dalším provozu na Hoře Sv. Šebestiána budou zúčastněné česko-německé orgány jednat ve středu 18.6.2003. 

 

2. Druhý dotaz se týká postoje hejtman Jiřího Šulce. Mnozí starostové nepochopili jeho postoj v případě petice, kterou podepsal jako první. Znamená to snad, že je souhlasí s ponecháním kamionů na trase, které jejich provozu není nijak uzpůsobena?

Tato výtka je neoprávněná a Vás závěr není správný. Hejtman svým podpisem dubské petice deklaroval politickou vůli k rozhýbání stagnující výstavby dálnice D8. „Musíme společně rozhýbat Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR, my už jsme s našimi možnostmi v koncích. Teď je nutný zvláštní zákon k dálnici D8. Právě dálnice totiž ovlivní i dopravu v kraji. Chápu potíže lidí, kterým denně za okny obývacího pokoje projíždějí kamiony. Kamionová doprava obtěžuje nejenom obyvatele Dubí, ale třeba i v Rumburku, nespokojenost zaznívá i z Chomutova,“ zdůraznil v souvislosti s dubskou peticí J. Šulc.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.6.2003 / 23.6.2003 | Zveřejnit od-do: 23.6.2003-23.7.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém