Orientační nabídka


 

UNESCO na pochodu Českosaským Švýcarskem

un
Unikátní přírodní oblast Evropy, Českosaské Švýcarsko, usiluje o zápis na seznam Světového dědictví UNESCO. Už několik let probíhají o tomto záměru diskuze na české i saské straně mezi odborníky, politiky, starosty a představiteli zájmových spolků. Myšlenku zápisu můžete podpořit účastí na každoročním podzimním putování za světovým dědictvím také vy.
 

 
 

V sobotu 14. září 2013 se sešla stovka příznivců v Jetřichovicích, aby vyjádřili osobní podporu zápisu Českosaského Švýcarska na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO pochodem nazvaným PUTOVÁNÍ ZA SVĚTOVÝM DĚDICTVÍM.

 

Cestou k chatám Na Tokáni společně diskutovali český europoslanec Jaromír Kohlíček a saský poslanec Klaus Brähmig , starostové dotčených obcí na obou stranách hranice, zástupci organizací zabývajících se ochranou přírody, členové turistických spolků i místní obyvatelé.

 

„Příprava zápisu je administrativně náročná a zdlouhavá a proto je důležité celý proces podporovat akcemi jako na například společné putování,“ řekl ředitel Národního parku České Švýcarsko Pavel Benda a dodal: „Na konci srpna proběhla národní koordinační schůzka k zápisu regionu labských pískovců na seznam. Dohodli jsme se, že v příštím roce přizveme nezávislého experta, který území posoudí v rámci celosvětového kontextu. Poté budeme jednat o dalších konkrétních krocích.“

 

V letošním roce se na organizaci pochodu podílela Správa Národního parku České Švýcarsko a saská organizace SPA-AG Euroregion Elbe-Labe.

 

Připravil: RR

1u
Pochodu se zúčastnila přibližně stovka příznivců, trasa cesty vedla z Jetřichovic na chaty Na Tokáni

2u
Organizátor pochodu Klaus Fielder (vpravo), český europoslanec Jaromír Kohlíček (uprostřed) a ředitel NP České Švýcarsko Pavel Benda (vlevo)

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 18.9.2013 / 18.9.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém