Orientační nabídka


 

Unipetrol seznámil vedení kraje s novými záměry

aa
Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček přijal dnes představitele litvínovské společnosti Unipetrol RPA v čele s jejím generálním jednatelem Arturem Pazdziorem. Za Ústecký kraj se jednání dále účastnil 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák, za skupinu Unipetrol byli přítomni Vladimír Zemánek, ředitel kapitálových investic a Piotr Wielowieyski, ředitel pro strategii a místopředseda představenstva UNIPETROL, a.s.
 

 
 

Vedení Unipetrolu představilo záměr výstavby třetí polyetylénové jednotky, která je pro podnik důležitá z hlediska udržení konkurenceschopnosti, zvýšení kapacity a snížení nákladovosti. Vliv několikamiliardové investice na životní prostředí posuzuje MŽP a kraj se nyní vyjadřuje k posudku a doplňku dokumentace EIA záměru „Modernizace výroby polyetylénu“.

„Unipetrol RPA představuje významného zaměstnavatele v našem kraji nová investice jistě přispěje k udržení zaměstnanosti. Komunikaci s podnikatelskými subjekty o jejich rozvojových záměrech považuji za důležitou a přínosnou,“ zdůraznil v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček.

Náměstek Stanislav Rybák připomněl účast Ústeckého kraje v uskupení Evropské sítě chemických regionů (ECRN) a důležitost postavení chemického průmyslu v kraji. Zdůraznil současně nutnost zvyšování péče o životní prostředí a společenské odpovědnosti průmyslových podniků.

Podpis kontraktu na výstavbu nové polyetylénové jednotky plánuje Unipetrol na rok 2014, samotná výstavba bude trvat 25 měsíců.

Připravil: OTI

uu

uuu
Zprava: generální jednatel společnosti Unipetrol RPA Artut Pazdzior a Piotr Wielowieyski, místopředseda představenstva Unipetrol a.s.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 13.3.2013 / 13.3.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém