Orientační nabídka


 

Univerzita se představila veřejnosti v centru krajského města

dvu
Ve dnech 26. a 27. dubna uspořádala Univerzita J. E. Purkyně další univerzitní Dny vědy a umění. Poprvé v dějinách UJEP vyrazila univerzita za občany do centra Ústí nad Labem. Univerzitní tým se představil v plné sestavě všech osmi fakult, ke kterým se přidala Vědecká knihovna UJEP. Dny vědy a umění finančně podpořil Ústecký kraj.
 

 
 

Do dvou dnů univerzita shromáždila vše zajímavé, čemu se fakulty věnují, a sestavila program toho nejlepšího, co může venku ukázat. V úterý 26. dubna probíhal festival před OC Fórum. Na Kostelním náměstí byl připraven nabitý vědecko-populární program. Vedle zajímavých exponátů ve stáncích fakult nabídlo pódium sborovou hudbu, studentské kapely, poutavou popularizaci vědeckých i nevědeckých témat a také zajímavé chemické pokusy.

Hlavní program byl soustředěn do devíti stánků, ve kterých fakulty předváděly, čemu se věnují a co umí nejlépe. Většinu z toho si na místě mohli vyzkoušet příchozí.

Pro milovníky přírodních věd byly lahůdkou experimenty s vakuem, chemické pokusy a fyzikální experimenty, zkameněliny, minerály a jiné artefakty z vědeckých cest či poznávání mikrosvěta.

Tělo a jeho dovednosti, to bylo dalším tématem festivalu. K vyzkoušení byla simulace handicapu, funkční a pohybová diagnostika, porovnávání kvality jemné motoriky a psychomotorické aktivity

Oblast her a sportů byla zastoupena geocachingem, ukázkami práce s dronem, orientačním během, paralympiádou, hrami pro nevidomé či autisty nebo trenažérem postřehu ve sportovním šermu.

V kategorii umění byly připraveny výtvarné workshopy, streetart, grafitti stěna, herní automaty, drama v obrazech a fotokoutek.

Mezi dalšími ukázkami byla termokamera, 3D tisk, hlavolamy a origami.

Středeční program byl soustředěn do bývalého kina Hraničář, kde UJEP nabídl veřejnosti nově a zdarma přednášky špičkových odborníků.

dvu

dvu

dvu

dvu

 

dvu

dvu
Festival navštívil i prorektor UJEP Zdeněk Radvanovský

 

dvu

 

dvu

dvu

dvu

 

dvu

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 27.4.2016 / 27.4.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém