Orientační nabídka


 

Uplatnění požadavků na náhradu za poškození povodní zdravotníkům a poliklinice v Děčíně

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Vyjádření k tiskové zprávě přednosty Okresního úřadu v Děčíně Jiřího Benedikta na téma Proč nejsou dosud uplatněny požadavky na náhradu za poškození povodní zdravotníkům a poliklinice?

Zpracováno dne 21.10.2002

Přednosta OkÚ Jiří Benedikt ve zmíněné tiskové zprávě konstatuje, že již 16. září informoval zástupkyni Krajského úřadu Ústeckého kraje o tom, že do soupisu náhrad za poškození povodní nebyly zahrnuty požadavky zdravotníků v děčínské poliklinice a že následně KÚ ÚK svou nečinností ohrozil poskytnutí pomoci.

Krajský úřad Ústeckého kraje odmítá tvrzení, že by svou nečinností cokoli ohrozil a proti tomuto nařčení se důrazně ohrazuje. Vedoucí sekretariátu hejtmana PaedDr. Marie Tomčová  informovala druhý den po jednání okresního krizového štábu hejtmana Ústeckého kraje a ekonomický odbor o problému, stejně tak jednoho z lékařů v děčínské poliklinice pověřila tím, aby informoval kolegy, že je třeba škody vyčíslit. Poliklinika v Děčíně je v majetku státu, její vnitřní prostory jsou pronajaty lékařům – okresní úřad je tedy povinen vyčíslit škody na budově, soupis ostatních škod mělo provést město Děčín. Krajský úřad Ústeckého kraje postupoval podle předpisů – obecně vyčíslil škody na svém území podle údajů od jednotlivých obcí. Tento seznam již skutečně nelze doplňovat, ale přesto budou jiné možnosti jak pomoci osobám, které se do něj nedostaly – na ty pamatuje nařízení vlády ze dne 21. srpna 2002, kterým se provádí  zákon č. 12/2002 Sb., o státní pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou. Podle něj lze poskytnout státní pomoc i osobám nezapsaným do jmenného seznamu postižených osob, pokud žadatel nebyl bez vlastního zavinění zanesen do zmíněného seznamu. To je také případ lékařů v děčínské poliklinice. Jednotliví lékaři budou osobními dopisy informováni o tom, jaké formy pomoci budou moci využít.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.11.2002 / 7.11.2002 | Zveřejnit od-do: 7.11.2002-7.2.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém