Orientační nabídka


 

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se odmítl zabývat dalším z podnětů Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s.

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se již napodruhé odmítl zabývat právně neopodstatněným podnětem společnosti Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s.(DPÚK), kterým se tato společnost pokoušela napadat transparentní a nediskriminační výběrová řízení na zajištění základní dopravní obslužnosti Ústeckého kraje autobusovou dopravou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5.9.2006

 

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se odmítl zabývat dalším z podnětů Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s.

 

Ústecký kraj zaznamenal další vítězství u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se již napodruhé odmítl zabývat právně neopodstatněným podnětem společnosti Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s.(DPÚK), kterým se tato společnost pokoušela napadat transparentní a nediskriminační výběrová řízení na zajištění základní dopravní obslužnosti Ústeckého kraje autobusovou dopravou. Účelem těchto řízení, vyhlášených Ústeckým krajem na jaře 2006, bylo zajištění nového dopravce pro období po účinnosti výpovědi smlouvy se společností Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. .

     „ÚOHS sdělil, že ani na základě nového podnětu neshledal důvody pro změnu svého původního stanoviska, tedy že Úřad nemá pravomoc tato koncesní řízení přezkoumat a nebude proto s Ústeckým krajem zahajovat správní řízení. Považuji to za další vítězství kraje a potvrzení toho, že náš postup při vyhlašování koncesního řízení na nového dopravce byl správný,“ řekl hejtman Jiří Šulc.   

     Úřad pro ochranu hospodářské soutěže je tak jednou z mnoha nezávislých institucí, které se v poslední době odmítly zabývat právně nesmyslnými argumenty společnosti Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. Tato společnost se svými neopodstatněnými návrhy neuspěla například ani u Ústavního soudu či Obvodního soudu pro Prahu 2, naopak jí realizované náhlé přerušení dopravy počátkem srpna 2006 nedávno označil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže za závažné zneužití dominantního postavení. Na této skutečnosti nemůže nic změnit agresivní mediální rétorika Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s., ani její taktika spočívající v „zavalování“ všemožných státních institucí právně neopodstatněnými podáními.

    

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.9.2006 / 5.9.2006 | Zveřejnit od-do: 5.9.2006-5.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém