Orientační nabídka


 

ÚSP Tuchořice hostil mezinárodní sportovní hry mentálně postižených

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
"Byla tu skvělá atmosféra, která závodníky vyburcovala k neuvěřitelným sportovním výkonům. O to víc mě těší, že sportovci ze zařízení spravovaných Ústeckým krajem se neztratili v mezinárodní konkurenci a vybojovali pěkná umístění v tvrdé mezinárodní konkurenci," shrnul své dojmy náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zděnek Lavička.
 

 
 

ÚSP Tuchořice hostil mezinárodní sportovní hry mentálně postižených

Tisková zpráva ze dne 23.9.2003

 

Ústav sociální péče Tuchořice hostil ve dnech 18. – 21. září 2003 20 družstev mentálně postižených sportovců z Polska, Rakouska, Maďarska, Německa, Ukrajiny a České republiky. Konalo se tu finále HEXATLONU – sportovních her, které jsou každoročně pořádány Evropskou unii mentálně postižených „Setkání přátel, sídlící ve Vídni a sdružující přes 20 ústavů z deseti zemí Evropy. Barvy České republiky hájily ústavy sociální péče z Tuchořic, Liběšic u Litoměřic, příspěvkové organizace Ústeckého kraje, a Bystrého u Poličky.

V rámci dvoudenních her bojovaly dvě stovky mentálně postižených dětí, mládeže a dospělých o medaile v atletických disciplínách běh na 50 metrů, skok do výšky a vrh koulí.

            „K hexatlonu ovšem patří i dovednostní disciplíny. Těmi jsou hod míčem do koše, bocca a rozpoznávání barevných hvězd,“ vysvětlil náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zděnek Lavička, který se účastnil finálových klání.

            Slavnostní zahájení sportovních her začalo v pátek 19.září 2003 salvou barevných světlic, nástupem vlajkonošů s vlajkami zúčastněných států a vlajkou EU. Přítomné pozdravil prezident mezinárodního hnutí pan Jerzy Chrabecki z Vídně a slavnostní zahájení her provedla vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje Anna Horká. Společenský význam akce podtrhlo přednesení zdravice z dopisu p. Livie Klausové, manželky prezidenta ČR. Ceny jednotlivcům předával ředitel ústavu Tuchořice Pavol Dvorský a ředitel Glaverbelu Oloví Ing.Vladimír Janda. Soutěž družstev a vyhlášení vítězů dekoroval s ředitelem ústavu náměstek hejtmana Zděnek Lavička, který všechny přítomné pozdravil jménem hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce. „Byla tu skvělá atmosféra, která závodníky vyburcovala k neuvěřitelným sportovním výkonům. O to víc mě těší, že sportovci ze zařízení spravovaných Ústeckým krajem se neztratili v mezinárodní konkurenci a vybojovali pěkná umístění v tvrdé mezinárodní konkurenci,“ Shrnul své dojmy náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zděnek Lavička.

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

Závěrečný pochod domácích sportovců
Závěrečný pochod domácích sportovců

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zděnek Lavička předává ceny úspěšným sportovcům
Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zděnek Lavička předává ceny úspěšným sportovcům

Finálovou disciplínou Tuchořického hexatlonu 2003 byl skok do výšky
Finálovou disciplínou Tuchořického hexatlonu 2003 byl skok do výšky

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.9.2003 / 23.9.2003 | Zveřejnit od-do: 23.9.2003-23.10.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém