Orientační nabídka


 

Úspěch aranžérek z hamerské školy: Inspirovány ovocem

a
Skvělou nápaditost v naplnění tématu soutěže „Ovoce jako inspirace“ předvedly na celostátní soutěži žákyně Střední odborné školy, Mládežnická 236, Litvínov-Hamr, která je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 30. ledna 2013

V Plzni se uskutečnila  minulý týden , 25. ledna, soutěž v odborných dovednostech žáků oborů Aranžér. Jak proběhla příprava na celostátní klání? Žáci se na podzim registrovali do různých kategorií, škola zakoupila potřebný materiál a pak pod vedením učitelů probíhalo promýšlení pojetí a nezbytný trénink. Dlouhá a pečlivá příprava a vlastní naplnění tématu zajímavě a neotřele, to je cesta k úspěchu. Chyby se při vlastní soutěži totiž neodpouštějí. Ostatně na www.skolahamr.cz bude k vidění spot o škole a fotografie ze soutěže. Zúčastnilo se jí šest škol z České republiky s 57 soutěžními pracemi. Emoce i nezbytný adrenalin provázely soutěžící i doprovod. Atmosféra v Plzni však byla přátelská a to u soutěží ne vždy platí.

   A konečně výsledky:

   Nikola Nedvědová špendlila na modelce Radce Chybové letní šaty dle tématu „Barvy ovoce“. Nikolu barvy ovoce výborně inspirovaly, jelikož obsadila překrásné 1. místo!  Ale tímto úspěchem jsme zdaleka neskončili…V kategorii Maketa s tématem „Vůně ovoce“ se umístila Míša Čápová na výborném 2. místě. V aranžování vitríny na téma „Chuť ovoce“ nás  3. místem reprezentovala Karla Mikolášková. Páté místo Lenky Laznové s návrhem etikety na bio mošt je také jistě pěkným  úspěchem. A naše poslední želízko v ohni  Šárka Černá za obor Aranžér získala 10. místo s plakátem „Jablko roku“. Sečteno a podtrženo: děvčata, děkujeme Vám za úžasnou reprezentaci. Učitelkám Ivaně Charamzové, Janě Čermákové a Aleně Horké patří dík za perfektní průpravu.

   Profesní příprava žáků oboru Aranžér již zdaleka nespočívá pouze v aranžování výloh. Obor je obsahově mnohem širší a uplatnitelnost žáků tak mnohem větší. Úspěchem jsme potvrdili stabilně vysokou úroveň přípravy našich žáků.

 

J. Francírková,ředitelka školy

Snímky: Ivana Charamzová

1
"Letní šaty s barvami ovoce"

2
"Maketa s vůní ovoce"

3
"Vitrina s chutí ovoce"

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 30.1.2013 / 30.1.2013 | Schváleno / Zrušeno: 30.1.2013 / 1.3.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém