Orientační nabídka


 

ÚSPĚCH ATLETŮ Z DSS LITVÍNOV NA SPECIÁLNÍ OLYMPIÁDĚ V BRNĚ

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
2
Na přelomu června a července se v Brně uskutečnil již 11. ročník národních letních her České speciální olympiády. Cílem ČSO je umožnit co největšímu počtu lidí s mentálním postižením pravidelně sportovat a účastnit se sportovních soutěží bez ohledu na absolutní výkonnost.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 11. červenec 2014

Domov sociálních služeb Litvínov, který je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, měl na tomto celonárodním sportovním klání své zástupce. Družstvo Tarzanů složené z atletů, kteří zvládnou závodit i v několika atletických disciplínách (např. běh, vrh koulí, hod kriketovým míčkem, skok do dálky, štafeta)  po celý minulý rok velmi pilně trénovalo a na výkonech klientů to bylo znát.

Po příjezdu na atletický stadion VUT Brno a krátkém seznámení s novým prostředím se všech osm atletů zapojilo s odvahou a nasazením do bojů o medaile. Kolotoč soutěží v různých disciplínách byl vyčerpávající. Sportovci odcházeli ze stadionu až večer. Únava z náročného dne však byla vyvážena kovem, který jim cinkal na krku. Nebyl jediný klient, jenž by nezískal cenný kov, a to bez ohledu na to, zda zlatý, stříbrný nebo bronzový. Každá získaná medaile byla známkou a důkazem vytrvalosti, dobré fyzické kondice a bojovného ducha našich reprezentantů.

Dalším senzačním úspěchem naší výpravy bylo vylosování „zlatého“ Romana Bláhy jako prvního náhradníka v disciplíně vrh koulí na Světovou speciální olympiádu do Los Angeles, která se bude konat v příštím roce.

Blahopřejeme a zároveň děkujeme celému družstvu Tarzanů z Domovů  sociálních služeb Litvínov i jejich trenérkám za vzornou reprezentaci Domova v soutěži na národní úrovni. Budeme i nadále podporovat sport v našem Domově, aby mělo co nejvíce klientů možnost účasti na sportovních kláních, které by pro ně byly nezapomenutelným zážitkem, tak jak pro Tarzany Olympiáda v Brně.

Vedení DSS Litvínov

1

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 11.7.2014 / 11.7.2014 | Zveřejnit od-do: 11.7.2014-10.8.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém