Orientační nabídka


 

Úspěšná prezentace kraje na pražském Středoevropském veletrhu Holiday World 2007

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Úspěšná prezentace kraje na pražském Středoevropském veletrhu Holiday World 2007
Ve dnech 15.-18. února se konal tradiční mezinárodní veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2007. I tentokrát se v holešovickém výstavišti prezentoval Ústecký kraj. Význam naší účasti na tomto veletrhu umocnil svojí účastí náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20. února 2007

 

Úspěšná prezentace kraje na pražském Středoevropském veletrhu Holiday World 2007

 

V neděli 18. února vpodvečer se uzavřely brány tradičního mezinárodního veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2007. I tentokrát se v holešovickém výstavišti prezentoval Ústecký kraj, a to již pošesté. Na ploše více než 100m2 se náš region představil odborné i laické veřejnosti spolu s několika dalšími městy regionu či obecně prospěšnými společnostmi. Význam naší účasti na tomto veletrhu umocnil svojí účastí náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

            „Středoevropský veletrh cestovního ruchu v Praze byl již naší letošní sedmou účastí na podobné evropské akcií,“ řekl nám po návratu z Holiday World. „Vždy s počátkem roku je totiž  veletrhů cestovního ruchu nejvíce; odborníci z cestovních agentur a kanceláří i sami jednotlivci si již v zimě vybírají, kam budou v létě směrovat své výlety a pobytové zájezdy. Ústecký kraj se prezentoval už v Utrechtu, na Regiontour Brno, na Slovakiatour Bratislava, byli jsme v Madridu na Fituru, v Hamburku i v Bruselu. A od 22. února bude v Mnichově uspořádán další mezinárodní a opravdu prestižní veletrh a ani tam nebude Ústecký kraj chybět,“ řekl nám Radek Vonka.

            Zájem odborné veřejnosti od nás i z mnoha evropských zemí byl po prvních dvou dnech, vyhrazených zásadním informacím, prvotním jednáním a sjednávání kontraktů, vystřídán enormní účastí Pražanů i dalších návštěvníků veletrhu. V hezkém stánku Ústeckého kraje měli největší zájem o desítky obsahově i graficky zdařilých publikací, brožur a letáků, které patří obecně k nejkvalitnějším v celé ČR. A co dál návštěvníky Holiday World Praha 2007 na stánku s logem Ústeckého kraje zaujalo? Značný zájem byl o Krušné Hory a informace o aktuální sněhové pokrývce, o naše lázně, národní park České Švýcarsko, o hrady a zájmy v kraji, ale také například o ukázky výrobků z Dílny ručního papíru z Litoměřic nebo o tamní Zahradu Čech. Velmi poutavé a navštěvované byly takříkajíc podexpozice třeba Tolštějnského panství nebo další obecně prospěšné společnosti -  Regiocentra. „Také jsme uspěli s ochutnávkami  některých produktů z našeho kraje,“ řekl Radek Vonka. „Na základě nedávno uzavřené smlouvy o spolupráci mezi Ústeckým kraje a Drinks Unionem si mohli návštěvníci vyzkoušet třeba kvalitu lounského piva nebo Zlatopramenu a chutnala jim i vína ze Žernosek, Chrámců i odjinud. I to přispívá k hezké atmosféře na podobných veletrzích. Ale abych neskončil vínem - důležitější je, že, jak už jsem řekl na začátku, má letos Ústecký kraj naplánovány své prezentace na dalších mezinárodních i tuzemských veletrzích cestovního ruchu. Naši spoluvystavovatelé mají účast v prezentační expozici díky našemu grantovému schématu i spolupráci s vládní agenturou CzechInvest zdarma. Cílem je pozvat touto zajímavou formou další návštěvníky z ČR i ze zahraničí k nám do kraje a my pro ně stále vylepšujeme služby. Realizujeme například další projekty z oblasti rozvoje cestovního ruchu či ve vydávání propagačních materiálů a například pro letošní rok máme připraveno téměř  32 milionů korun na podporu regionální infrastruktury cestovního ruchu pro malé a střední podnikatele a další miliony korun v ostatních grantových schématech,“ dodává náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.

           

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Úspěšná prezentace kraje na pražském Středoevropském veletrhu Holiday World 2007

Úspěšná prezentace kraje na pražském Středoevropském veletrhu Holiday World 2007

Radek Vonka na veletrhu Holiday World 2007.
Radek Vonka na veletrhu Holiday World 2007.

Pohled na část expozice Ústeckého kraje (snímky: odd. cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje).
Pohled na část expozice Ústeckého kraje (snímky: odd. cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje).

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.2.2007 / 20.2.2007 | Zveřejnit od-do: 20.2.2007-20.3.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém