Tisková zpráva ze dne 9. března 2012
Tyto zkoušky absolvovaly čtyři zájemkyně o další vzdělávání, které ve dvou dnech složily dílčí kvalifikace v Přípravě teplých pokrmů, Přípravě studených pokrmů a Přípravě minutek před zástupci autorizované osoby.
„Úspěšným složením těchto zkoušek získaly absolventky úplnou kvalifikaci a mohou dále přistoupit ke složení závěrečné zkoušky a získat výuční list“, řekl Ing. František Hricz, ředitel školy, a doplnil: „Tento způsob získávání výučního listu je určený pro širokou veřejnost, resp. pro ty, kteří dlouhodobě pracují v oblasti gastronomie, i když se v žádném z gastronomických oborů nevyučili. Složením úplné kvalifikace před autorizovanou osobou umožňuje získat osvědčení o tom, co dotyčný umí, i bez dlouhodobého studia na škole. Absolventkám přeji mnoho úspěchů při skládání závěrečné zkoušky a jejich další profesní růst“.
Připravila: Ing. Dana Vorlová, průvodce