Orientační nabídka


 

Ústecká knihovna oslaví den seniorů spolu s policií a záchranáři

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem ve spolupráci s Městskou policií Ústí nad Labem a Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje připravila osvětovou akci pro seniory. Návštěvníci se mohou těšit na přednášky i na praktické ukázky první pomoci. Akce bude probíhat v sobotu 1. října od 9 do 13 hodin.
Tisková zpráva ze dne 30. září 2022
SVK ÚL
 

Odkazy


 
 

Senioři jsou jednou ze stěžejních cílových skupin Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem, proto pro ně tato kulturně-vzdělávací instituce pravidelně připravuje řadu zajímavých volnočasových aktivit. Kromě množství přednášek, koncertů, autorských čtení, výstav a dalších akcí zde senioři mohou navštěvovat například kurzy trénování paměti nebo se zapojit do Seniorklubu.

U příležitosti Mezinárodního dne seniorů se knihovna rozhodla spojit své síly s ústeckou městskou policií a Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje a připravila pro seniory ve svých prostorách osvětovou akci zaměřenou na první pomoc a bezpečnost v silniční dopravě.

„Akce bude probíhat v sobotu 1. října od 9 do 13 hodin v Lidové části naší knihovny. Návštěvníci se mohou těšit jak na přednášky vedené preventistkou kriminality Kateřinou Burianovou a mluvčím záchranné služby Prokopem Voleníkem, tak i na praktické ukázky a workshopy. Pod vedením profesionálních záchranářů bude možné vyzkoušet si například správnou fixaci zlomenin, zastavení krvácení nebo resuscitaci za pomoci přístroje AED,“ popisuje nabitý program Dne seniorů v knihovně její ředitelka Jana Linhartová.

Vstupné na akci je zdarma a i když je akce primárně určena seniorům, vítáni jsou i další návštěvníci, které dané téma zajímá.

Text: Jan Černecký, Oddělení komunikace SVKUL

Mezinárodní den seniorů můžete oslavit v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem
Mezinárodní den seniorů můžete oslavit v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem

 

Knihovna akci pořádá ve spolupráci s MP Ústí nad Labem a ZZS Ústeckého kraje
Knihovna akci pořádá ve spolupráci s MP Ústí nad Labem a ZZS Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 30.9.2022 / 30.9.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém