Orientační nabídka


 

Ústecká knihovna zve čtenáře na besedu se Sandrou Pogodovou

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem zůstává nadále otevřena bez zásadnějších omezení, na první polovinu prosince pro své uživatele dokonce naplánovala besedu s herečkou Sandrou Pogodovou.
Tisková zpráva ze dne 2. prosince 2021
aa
 

 
 
V souvislosti s nelepšící se pandemickou situací a zpřísněním vládních opatření se mezi čtenáři Severočeské vědecké knihovny začaly množit dotazy týkající se jejího provozu. „Je naprosto pochopitelné, že jsou lidé ze všech těch změn zmatení a nejistí, a proto mohou mít obavy, zda je knihovna otevřená a nevrátila se například k režimu výdejních okének, v němž fungovala v období jarního lockdownu. Ráda bych proto nyní všechny uklidnila, současná vládní nařízení provoz knihoven nijak zásadně neomezují a dveře naší knihovny tak nadále zůstávají otevřené všem bez rozdílu. Při běžné návštěvě není nutné prokazovat se dokladem o očkování nebo prodělání onemocnění COVID-19, pouze naše uživatele nadále žádáme, aby při pohybu po knihovně dodržovali všechna preventivní opatření a minimalizovali tak riziko šíření nákazy,“ říká k současné situaci a provozu krajské knihovny její ředitelka Jana Linhartová.

Stávající omezení výrazněji ovlivnila pouze programovou činnost knihovny, většina kulturních akcí pro širokou veřejnost byla prozatím odložena nebo převedena do online prostředí. Nadále zatím probíhají vzdělávací lekce a exkurze pro školy, o které je mezi učiteli stále obrovský zájem. Z akcí pro širokou veřejnost ponechala knihovna v programu již delší dobu plánovanou besedu se herečkou Sandrou Pogodovou, která se uskuteční ve středu 8. prosince v 17:00 hodin. Vstupenky na tuto akci je možné zakoupit v předprodeji u registračních pultů ve vědecké i lidové části knihovny, s ohledem na platná vládní nařízení se při vstupu na akci, na rozdíl od běžné návštěvy knihovny, bude nutné prokázat dokladem o bezinfekčnosti.

Vzhledem k náladě panující ve společnosti jsme našim uživatelům chtěli v době adventu přinést něco pozitivního a povzbudivého. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli akci s paní Pogodovou, která je mimo jiné výbornou bavičkou, zatím nerušit. Pevně věřím, že beseda bude moci proběhnout naživo a že se bude jednat o milé předvánoční setkání,“ vysvětluje Jana Linhartová a dodává, že pokud by vládní opatření realizaci akce znemožnila, budou samozřejmě zájemcům vráceny peníze.

aff
Herečka Sandra Pogodová s otcem Richardem Pogodou, se kterým napsala společnou knihu povídek

 

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 2.12.2021 / 2.12.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém