Orientační nabídka


 

Ústecká Masarykova nemocnice otevřela novou ženskou kliniku

001
Gynekologicko-porodnická klinika vznikla v areálu Masarykovy nemocnice jako další výsledek spolupráce Krajské zdravotní a.s. a Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, konkrétně s Fakultou zdravotnických studií. Slavnostní prezentace nového zařízení se zúčastnila řada významných hostů, za Ústecký kraj 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák, který má oblast zdravotnictví na starosti.
Tisková zpráva ze dne 19. listopadu 2013
 

 
 

Nová klinika, která oficiálně vznikla podpisem 1. listopadu 2013, je již třetí, která byla zřízená díky vzájemné spolupráci univerzity a Krajské zdravotní, a.s.

Slavnostní okamžik si nenechali ujít doc. ak. mal. Vladimír Švec, prorektor pro rozvoj a informatizaci, doc. MUDr. Miroslav Tichý, CSc., děkan Fakulty zdravotnických studií (FZS UJEP), doc. PhDr. Zdeněk Havel, CSc., proděkan pro akreditace a studium FZS UJEP. Za Krajskou zdravotní, a. s. a Masarykovu nemocnici se akce zúčastnili Mgr. Radek Scherfer, předseda představenstva KZ, a. s., Ing. Petr Fiala, pověřený řízením společnosti KZ, a. s., MUDr. Josef Liehne, vedoucí lékař MNUL, o. z., Mgr. Markéta Svobodová, hlavní sestra MNUL, o. z., doc. MUDr. Tomáš Binder, CSc., přednosta Gynekologicko – porodnické kliniky MNUL, o. z., MUDr. Ivo Blšťák, primář Gynekologicko – porodnického oddělení MNUL, o. z., vrchní sestra Iva Černá a další zástupci Gynekologicko – porodnické kliniky a spolupracujících pracovišť.

 

Již v roce 2008 byly v ústecké nemocnici zřízeny dvě kliniky, kardiologická a neurologická, jako společná pracoviště UJEP a Krajské zdravotní, a.s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Jejich prostřednictvím spolupracují v oblastech vzdělávání, výzkumu a vývoje v oborech, které poskytují způsobilost k výkonu zdravotnického povolání.

 

Ustanovení klinik má stěžejní důležitost pro fakultu zdravotnických studií. Děkan fakulty, doc. MUDr. Miroslav Tichý, CSc., k tomu říká: „Jako zdravotnická fakulta potřebujeme mít za zády fakultní nemocnici. To, zatím, bohužel, není možné. Proto jdeme cestou postupného ustanovování klinik. Takto bychom rádi pozvedli Masarykovu nemocnici na nemocnici univerzitního typu, později přímo univerzitní nemocnici.“

 

Fakulta zdravotnických studií by spojením s fakultní nemocnicí získala možnost realizovat výzkum na mnohem výše ceněné úrovni, než je tomu doposud. Spojení s Masarykovou nemocnicí přitom není bez příčiny. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem je největší a nejkvalitnější z pěti nemocnic, které jsou součástí KZ, a.s., má dlouholetou tradici ve vzdělávací a vědeckovýzkumné činnosti a FZS zde také realizuje nejvíce své spolupráce, a to nejen v rámci již zmiňovaných současných klinik, ale množstvím společných konferencí, seminářů, výzkumných projektů či bezpočtem praxí realizovaných studenty FZS právě na odděleních Masarykovy nemocnice.

 

Zdroj: Mgr. Jana Šiková, tisková mluvčí UJEP

 

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení mediální komunikace  

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

 

01
Za Ústecký kraj na slavnostním představení kliniky promluvil 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák.

01
Předání důležitých dokumentů ke zřízení kliniky (zleva): doc. MUDr. Tomáš Binder, CSc., přednosta Gynekologicko – porodnické kliniky MNUL, o. z., doc. MUDr. Miroslav Tichý, CSc., děkan Fakulty zdravotnických studií, doc. ak. mal. Vladimír Švec, prorektor pro rozvoj a informatizaci, a Ing. Petr Fiala, pověřený řízením společnosti KZ, a. s.

01
Zleva: MUDr. Ivo Blšťák, primář Gynekologicko – porodnického oddělení MNUL, o. z. a doc. MUDr. Tomáš Binder, CSc., přednosta Gynekologicko – porodnické kliniky MNUL, o. z.

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 19.11.2013 / 19.11.2013 | Účinnost do: 19.12.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém