Orientační nabídka


 

Ústecká nemocnice má nově zrekonstruovanou moderní onkologii

001
Komplexní onkologické centrum v ústecké Masarykově nemocnici V Podhájí prošlo v minulých měsících rozsáhlou rekonstrukcí. Od kompletní výměny oken, zásadní změny vstupních prostor, přes řadu interiérových zásahů od ambulancí až po pacientské pokoje, sociální zařízení, společenské a další prostory. Slavnostní prohlídky nových prostor se zúčastnil i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček spolu s náměstkem Stanislavem Rybákem.
Tisková zpráva ze dne 21. srpna 2015
 

 
 

Interiéry prošly nejen úpravami s novým uspořádáním, centrum získalo i nové moderní vybavení. V rámci zmodernizované onkologie došlo také k vybudování kobky pro druhý lineární urychlovač, který je již nainstalován a připravován ke spuštění do klinického provozu. „Není to tak dlouho, co se bojovalo, aby onkologie v Ústí byla zachována. Rady z tehdejšího ministerstva zdravotnictví zněly, aby lidé z Ústeckého kraje jezdili ze léčbou třeba do Prahy, Liberce nebo Plzně. Ústecký kraj je bohužel nejvíce postižen onkologickými nemocemi, tak si naši lidé zaslouží, aby se mohli léčit doma a nemuseli nikam dojíždět," uvedl hejtman Oldřich Bubeníček, který navštívil ústeckou onkologii ještě bezprostředně před rekonstrukcí a nyní měl možnost srovnání provedených změn. Nově vybudovaný objekt stínicí kobky pro druhý lineární urychlovač v ceně 42 milionů korun uhradila z vlastních zdrojů společnost Krajská zdravotní. Samotný lineární urychlovač je pořízený s přispěním dotačních prostředků Integrovaného operačního programu MZ ČR a podpory Ústeckého kraje a stál 78 milionů korun. „Za vybudováním nové onkologie jsou dlouhá jednání s ministry zdravotnictví, kteří nám slibovali navrácení onkologického centra do Ústeckého kraje Jsme rádi, že se to konečně povedlo,“ uvedl náměstek hejtmana Stanislav Rybák.

Stavební úpravy prvního nadzemního podlaží (přízemí) onkologického oddělení si vyžádaly investici v hodnotě 8,4 milionu korun a zahrnovaly přemístění ambulancí, úpravy vstupu, vestibulu, sociálních zařízení, čekáren a další dispoziční úpravy, které přispějí k celkové kultivaci daného pracoviště, a to ve prospěch pacientů a jejich blízkých, i zaměstnanců. „Za připomenutí stojí, že s projekty, které Krajská zdravotní má z dotačních prostředků, jí pomáhá spolufinancováním, formou navyšování základního jmění Ústecký kraj, který je naším jediným akcionářem. Pro získání statutu Komplexního onkologického centra bylo potřeba mj. doplnit ještě jeden lineární urychlovač, tak že teď jsou v Ústí dva. Se všemi těmito změnami se tak řadíme mezi špičková onkologická centra v České republice," řekl Ing. Petr Fiala, generální ředitel společnosti Krajské zdravotní.

01

02

03

04

05

06

 

 

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 21.8.2015 / 21.8.2015 | Účinnost od-do: 21.8.2015-21.9.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém