Orientační nabídka


 

Ústecká knihovna po více než dvaceti letech mění název

V souvislosti se změnou vizuální identity Ústeckého kraje se Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem po více než dvaceti letech rozhodla změnit svůj název. Nově se tato příspěvková organizace jmenuje Knihovna Ústeckého kraje. V průběhu letošního roku se čtenáři mohou těšit na představení nového loga a na modernizaci webových stránek.
Tisková zpráva ze dne 19. ledna 2023
Knihovna Ústeckého kraje
 

 
 
Ve druhé polovině loňského roku Ústecký kraj změnil svou vizuální identitu. Zájmem kraje je, aby postupně začaly nový vizuální styl používat i všechny jeho příspěvkové organizace, mezi něž patří i ústecká knihovna. Ta se v rámci připravovaného rebrandingu rozhodla změnit i svůj název, pod nímž fungovala od roku 2001.

„Faktem je, že o změně názvu jsme uvažovali již delší dobu. Pokyn k rebrandingu od našeho zřizovatele tak byl ideální příležitostí toto téma znovu otevřít a dotáhnout do konce. Důvodů pro změnu názvu je hned několik. Název Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem byl zbytečně dlouhý a zároveň dostatečně nevystihoval naše poslání. Slovo vědecká v názvu v lidech evokovalo, že jsme zde pouze pro odbornou veřejnost. Navíc jsme se u našich uživatelů poměrně často setkávali s názorem, že knihovnu zřizuje město Ústí nad Labem. Nový název Knihovna Ústeckého kraje dle našeho názoru mnohem lépe definuje, kdo jsme, pro koho tu jsme a kdo nás zřizuje,“ vysvětluje ředitelka knihovny Jana Linhartová.

Nový název knihovna začala používat od ledna letošního roku, kdy vešel v platnost dodatek ke zřizovací listině organizace. „Původně jsme plánovali změnu názvu až ve chvíli, kdy budeme zavádět nový vizuální styl, z důvodu legislativní správnosti jsme však ke změně museli přistoupit okamžitě,“ zdůvodňuje Jana Linhartová a dodává, že v rámci postupné změny vizuálního stylu knihovny se čtenáři mohou těšit nejen na nové logo a označení, ale i na modernizaci webových stránek.

Pro čtenáře a další uživatele knihovny se v současné době nic zásadního nemění. Všechny čtenářské registrace jsou platné a beze změn zůstávají i veškeré nabízené služby.
 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 19.1.2023 / 19.1.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém