Orientační nabídka


 

Ústeckou školu navštívila delegace z Uzbekistánu

001
Na Střední průmyslovou školu, Ústí nad Labem, která patří mezi příspěvkové organizace Ústeckého kraje, zavítala na začátku června delegace střední školy Sergeli industrial profissional colege z Taškentu, dvoumilionové metropole Uzbekistánu.
Tisková zpráva ze dne 13. června 2013
 

 
 

Hosté z uzbecké střední školy byli nejdříve přivítáni vedením, poté následovala prohlídka pracovišť. Ve středisku Stříbrníky měla zahraniční delegace možnost zhlédnout závěrečné zkoušky učebních oborů. Po návštěvě učeben a dílen střediska Resslova taškentští žáci pod vedením učitelky odborného výcviku, šéfkuchařky v mezinárodním taškentském hotelu, ve školní jídelně připravili uzbecké národní jídlo olov, které se podobá našemu rizotu. Součástí slavnostního oběda byla i ochutnávka českých pokrmů.

„Jednání probíhalo ve velmi přátelské atmosféře. Vyměnili jsme si cenné zkušenosti, neboť jak studijní, tak i učební obory obou škol mají velmi podobné zaměření,“ řekl ředitel ústecké školy Jaroslav Mareš, který si v závěru setkání vyslechl pozvání na návštěvu nejen uzbecké střední školy, ale i významných památek Samarkandu a Buchary, které leží na historické tzv. Hedvábné stezce a patří do seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Zahraniční delegace byla vedena ředitelem střední školy PhDr. Holmurudovem Azamem Shaxriyorovichem a vedoucím odboru Rady mezinárodních vztahů a kulturní osvěty se spřátelenými zeměmi Uzbekistánu Kamaliddinem N. Ishankhodjaevem, k dalším účastníkům delegace patřila učitelka odborného výcviku a čtyři žáci oboru kuchař. Za ústeckou školu se významného setkání zúčastnil ředitel Mgr. Bc. Jaroslav Mareš a zástupci ředitele Ing. Vlastimil Sekal, Mgr. Pavel Novák a Mgr. Pavel Valášek.

Setkání obou škol zprostředkoval prorektor Vysoké školy ekonomie a managementu v Praze  Alexej Lesnik.

 

Zdroj: Jaroslav Mareš, ředitel Střední průmyslové školy Ústí nad Labem

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

 

01
Delegace v dílně

01
Společné foto v ředitelně

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 13.6.2013 / 13.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém