Orientační nabídka


 

Ústecký dětský domov na Severní Terase slaví úspěch

001
Dětem z Dětského domova v Ústí nad Labem na Severní Terase, který je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, se podařilo počtvrté za sebou stát absolutním vítězem v rámci projektu cvičitelky Hanky Kynychové a TV Nova „Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou“. Velkého finále v Kongresovém centru Praha se o víkendu zúčastnilo na 350 dětí z 24 dětských domovů ze všech koutů republiky. Zástupci Ústeckého kraje bodovali hned v několika disciplínách.
Tisková zpráva z 22. listopadu
 

 
 

Obyvatelé dětských domovů trénovali několik měsíců pod vedením Hanky Kynychové, jejího týmu a svých vychovatelek sestavy v kategoriích hip hop, muzikál, zumba, aerobik a MTV Dance. Absolutním vítězem se stal už počtvrté Dětský domov Ústí nad Labem – Severní Terasa, který posbíral hned několik cenných trofejí a který na konci října navštívila v rámci prezidentské návštěvy v Ústeckém kraji první dáma České republiky Livia Klausová.

 

Akce v kongresovém centru se bez nároku na honorář zúčastnilo mnoho známých tváří. Celý den moderoval Petr Vágner, Bořek Slezáček a Míša Sejnová. V porotě bedlivě výkony všech dětí sledovali například Karel Vágner, Markéta Mayerová a velká spousta dalších odborníků. Patrony jednotlivým dětským domovům, kteří s dětmi trávili den a podporovali je v zákulisí, ale i na pódiu, byli například Adéla Gondíková, Jiří Babica, Kristina Kloubková, Filip Tomsa, Ljuba Krbová, Lucie Benešová, Michal Jančařík nebo Radek Banga (Gipsy.cz). Kromě posledně jmenovaného svým zpěvem podpořili děti také například David Deyl, Zbyněk Drda, Martina Pártlová, Julián Záhorovský, Jitka Válková a mnoho dalších. Patronem ústeckého dětského domova ze Severní Terasy byl herec Martin Holec ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě.

 

Hanka Kynychová pátý ročník zpestřila workshopem pro širokou veřejnost (latino dance, musical dance, pilates, zumba, břišní pekáč, MTV Dance), a tak byla sobota v kongresovém centru plná sportu, endorfinů, velkých emocí a šťastných dětí, které na pár hodin opustily zdi dětských domovů, aby předvedly, co v nich je.

 

Velký dík patří také hvězdám muzikálu Děti ráje, které se nejen zapojily do projektu jako lektoři, ale vystoupily také v rámci finálového dne. Po předání všech medailí a cen byl pokřtěn nově vznikající Nadační fond Hanky Kynychové, kam může kdokoliv přispět na uskutečnění dalšího ročníku projektu.

 

Překvapení se na akci dočkala Lucie Korubová z Dětského domova Lipová u Šluknova, která získala Cenu sympatie od Karla Vágnera. Ten by jí rád vydal CD.

 

 

Výsledky DD Ústí nad Labem – Severní Terasa

 

Absolutní  vítězové  5. ročníku:

 

1. místo v kategorii aerobik MINI

 

1. místo v kategorii MTV Dance

 

1. místo v kategorii aerobik KADET

 

2. místo v kategorii aerobik JUNIOR

 

2. místo v  kategorii HIP – HOP

 

1. místo v kategorii B MUZIKÁL 

 

1. místo v kategorii B břišní tance



Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz

 

01

02

03

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 22.11.2011 / 22.11.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém