Orientační nabídka


 

Ústecký kraj bude mít integrovaný dopravní systém

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Ústecký kraj bude mít integrovaný dopravní systém

Tisková zpráva ze dne 1.7.2002

Memorandum o budování integrovaného systému železniční osobní dopravy, linkové autobusové dopravy a městské hromadné dopravy na území Ústeckého kraje dnes (pondělí 1.7.2002) podepsali hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, jeho zástupce Jaroslav Foldyna, ing. Miroslava Šmejkalová z Ministerstva dopravy a spojů ČR a zástupci celkem devíti subjektů, které by měly společně tento systém vytvořit. „Očekávám, že systém přinese cestujícím pohodlnou dopravu po celém kraji a daňové poplatníky příliš nezatíží. Stručně řečeno – komfortní přeprava se slušnými náklady,“ zdůraznil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

Memorandum formuluje základní principy fungování integrovaného dopravního systému. K nim patří tarifní  a dopravní integrace železniční a silniční dopravy s propojením na dopravní systémy měst, důraz  na moderní technologie a zavedení efektivního způsobu účtování  mezi zúčastněnými subjekty.

Podle hejtmana Jiřího Šulce je společná doprava především službou obyvatelům kraje, kterým přinese jednodušší systém cestování, navazující spoje, cestování na jeden jízdní doklad, zkrácení čekacích dob na jednotlivé spoje a další výhody. „Takto pojatý systém, tuto službu obyvatelstvu, nelze řešit místně ani v rámci jednoho okresu. Kraj mu vyhovuje nejvíce a kromě toho podobné systémy úspěšně fungují v mnoha evropských zemích,“ dodal Šulc s tím, že výhledově bude doprava v kraji navazovat také na dopravu v sousedních krajích i zemích. Jaroslav Foldyna, zástupce hejtmana, zase zdůrazňuje, že ke komfortu dopravy  budou patřit například také čipové karty, které budou univerzálním cestovním dokladem bez ohledu na použitý dopravní prostředek.

Memorandum dnes podepsali zástupci těchto dopravních společností: České dráhy, ČSAD BUS Ústí nad Labem, a.s., Dopravní podnik města Děčína, a.s., Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova, a.s., Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s., Dopravní podnik Teplice, s.r.o., Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s., Autobusová doprava Podbořany, s.r.o., Viamont, a.s., Ústí nad Labem.

Harmonogram přípravy systému počítá v tomto roce s provedením rekapitulace odbavovacích systémů a zpracováním souhrnných informací o veřejné hromadné dopravě osob v Ústeckém kraji. Poté bude zvolen rozsah tohoto systému tak, aby v průběhu roku 2003 mohl být zahájen zkušební provoz. S postupným zaváděním integrovaného dopravního systému v Ústeckém kraji by se mělo podle harmonogramu schváleného Radou Ústeckého kraje dne 12. června 2002 začít v roce 2004.

Připravili:       Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

                        Ing. Luboš Miltner, oddělení informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.7.2002 / 1.7.2002 | Zveřejnit od-do: 1.7.2002-1.10.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém