Orientační nabídka


 

Ústecký kraj bude udělovat Cenu hejtmanky

logo ÚK
Krajské zastupitelstvo schválilo návrh, aby se každoročně oceňovaly osobnosti, které významným způsobem přispěly k rozvoji regionu. Do konce listopadu Ústecký kraj obyvatele vyzve, aby začali na krajský úřad zasílat své návrhy výjimečných lidí k ocenění. Hlavním kritériem při výběru bude spjatost jejich činnosti s Ústeckým krajem.
Tisková zpráva z 25. listopadu
 

 
 

Za rok 2011 se Cena hejtmanky Ústeckého kraje udělí v příštím roce poprvé a poté by se měla tato anketa vyhlašovat každý rok. Vznikne tak nová tradice, která upozorní na výjimečné a obdivuhodné aktivity a činy obyvatel kraje.

 

„Moc se těším na osobnosti, které se nám podaří díky této nové anketě objevit a ocenit. Věřím, že nám naši obyvatelé pomohou a společně vybereme ty, které si poděkování za přínos Ústeckému kraji či za jedinečný počin opravdu zaslouží,“ řekla hejtmanka Jana Vaňhová, podle které se cena bude udělovat pouze fyzickým osobám bez ohledu na věk.

 

Občané budou moci navrhovat své tipy v pěti kategoriích: regionální rozvoj, sociální a zdravotní oblast včetně záchrany lidského života, kultura, sport, věda a výzkum. V každé oblasti vybere Rada a Zastupitelstvo Ústeckého kraje na základě zaslaných návrhů osobnosti, které si Cenu hejtmanky slavnostně převezmou. Každý oceněný obdrží kromě pamětního listu také finanční odměnu ve výši 100 tisíc korun.

 

Zásady udílení Ceny hejtmana Ústeckého kraje najdete v přiložené příloze.

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 25.11.2011 / 25.11.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém