Orientační nabídka


 

Ústecký kraj chystá další projekty na podporu sportu

001
Na krajské konferenci Česká unie sportu představila zástupcům obcí a měst problémy současného financování sportu i ministrův návrh připravované Koncepce státní podpory sportu v ČR. Do konferenčního sálu Ústeckého krajského úřadu se sjela více než stovka zástupců samospráv měst a obcí i sportovního prostředí. Sportovní projekty Ústeckého kraje a jejich podporu představil hejtman Oldřich Bubeníček a náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová.
Tisková zpráva ze dne 13. května 2015
 

 
 

 „Jsem rád, že v rámci podpory patnácti milionů korun sportovním klubům v našem kraji, které hrají nejvyšší soutěže, se jejich odchovancům velmi daří i v další sportovní kariéře. Řada z nich reprezentuje Ústecký kraj i v těch nejvyšších soutěžích. Chceme v tomto projektu a podpoře mládežnického sportu i nadále pokračovat,“ uvedl při konferenci hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Považuji za důležité, abychom pohyb a sport pěstovali už u dětí v předškolním věku. A právě proto jsme zahájili projekt Děti na startu, kterým úspěšně navazujeme na Atletiku pro děti,“ dodala náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová.

 

Účastníkům konference byl představen například návrh Koncepce státní podpory sportu, kterou prezentoval na sklonku dubna na Valné hromadě ČUS ministr školství a tělovýchovy Marcel Chládek a která může sportu přinést řešení. Na vzniku materiálu se velkou měrou podílela Česká unie sportu, jako největší sportovní organizace. Vychází Ze zkušeností ČUS a předpokládá definování všech institucionálních, legislativních i finančních nástrojů, které poskytnou záruky rozvoje všech oblastí sportovního prostředí. Základním strategickým cílem českého sportu je vybudovat v České republice aktivní a zdravou společnost. Při realizaci tohoto cíle musí koordinovaně spolupracovat nejenom stát a jeho instituce, ministerstva, kraje i obce, ale i sportovní prostředí samotné.

Současný stav, kdy je kompetenčně problematika sportu svěřena MŠMT a státní správu v oblasti podpory a rozvoje sportu zajišťuje méně než 15 úředníků, nedává dostatečné záruky systémového řešení a tím i naplnění jeho oprávněného společenského významu. Koncepce proto navrhuje, mimo jiné, změnu programů státní podpory sportu pro rozdělování dotací. Nově by podpora směřovala do sportu prostřednictvím desíti programů. A to na sportovní reprezentaci, sportovně talentovanou mládež, organizaci sportu ve sportovních svazech, významné sportovní akce, údržbu a provoz sportovních zařízení, organizaci sportu v TJ a SK, organizaci sportu ve střešních sportovních organizacích, organizaci sportu hendikepovaných, organizaci školního sportu, projekty pro sportování veřejnosti.


01

02

03

 

 

 


 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 13.5.2015 / 13.5.2015 | Účinnost od-do: 13.5.2015-15.6.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém