Orientační nabídka


 

Ústecký kraj dostane první peníze z Fondu solidarity

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Ústecký kraj dostal první peníze z Fondu solidarity

Tisková zpráva ze dne 02.06.2003

Ústecký kraj obdržel od Ministerstva financí ČR (MF) rozhodnutí o udělení dotace z Fondu solidarity Evropské unie. Jedná se o dotaci ve výši 368 tisíc korun, která je určena na uhrazení prvotních nákladů spojených s odstraňováním následků loňských povodní. Tyto prostředky byly převedeny na účet kraje 29. května.

Dále MF kraj informovalo o tom, že převedlo Ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) 8,39 milionů korun. Jedná se o část prostředků, které kraj v únoru 2002 nárokoval z Fondu solidarity EU na základě podkladů získaných od obcí a již několikrát je doplňoval tak, aby vyhověly kontrolním mechanismům EU. Naposledy je konkretizoval pro MMR 7. května. Zmíněná částka určená na obnovu území a majetku by se měla objevit na účtu kraje přibližně v polovině týdne. „Máme připraveny veškeré podklady, peníze pošleme obcím okamžitě, jakmile dorazí na účet kraje. Zatímco MMR řešilo žádosti skoro měsíc, na účtu kraje se neohřejí déle než jeden jediný den nezbytný k jejich přeposlání obcím. Tato první částka bude rozdělena mezi Dobříň, Terezín, Záluží, Hostomice a Petrovice,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

Prostředky, které kraj očekává, jsou první částí z celkem 405 milionů korun, které na základě podkladů od obcí Ústecký kraj z Fondu solidarity žádal a které mu byly při rozdělování 3,4 miliardy korun od EU přiřčeny. Peníze by měly být podle vyjádření MMR vypláceny kraji postupně podle toho, jak bude ministerstvu posílat podklady, která shromažďuje od jednotlivých obcí. Ústecký kraj ale již na MMR odeslal podklady pro žádosti za více než 79 milionů korun.  

Podobný systém rozdělení peněz byl použit i v případě proplácení dotačních titulů lidem postiženým povodní, které vypsalo MMR loni na podzim. „Co se týče těchto dotačních titulů, na jejichž vyplacení občané Ústeckého kraje ještě z velké části čekají, je třeba připomenout, že jim MMR ještě dluží přibližně 140 milionů korun,“ připomněl hejtman Jiří Šulc.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.6.2003 / 2.6.2003 | Zveřejnit od-do: 2.6.2003-2.7.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém