Orientační nabídka


 

Ústecký kraj je připraven zvýšit finanční podporu úprav běžeckých stop na hřebenech Krušných hor, ale také v části Lužických hor

Krušnohorská bílá stopa
Rada Ústeckého kraje se zabývala podporou projektů programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Jedním z projektů je i úprava běžeckých stop na území Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 12. února 2021
 

 
 

„Vedení kraje je připraveno oproti minulým rokům podpořit finanční dotací všechny subjekty, které zajišťují úpravu běžeckých stop a celkově také navýšit poskytnuté finanční prostředky včetně nastavení fungování celého systému v následujících letech. Jsme připraveni spravedlivě podpořit všechny subjekty v Krušných horách, ale také v Lužických horách, které se starají o úpravu běžeckých tras a tím přispět vedle příslušných obcí, měst či podnikatelských subjektů k zajištění co možná nejlepších podmínek pro běžkaře nejen z našeho regionu. Cílem je dlouhodobá a koncepční podpora,“ uvedl Jiří Řehák, náměstek hejtmana pro oblast cestovního ruchu, kulturu a památkovou péči.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli i přes současnou složitou situaci při sestavování rozpočtu Ústeckého kraje, kdy bohužel dochází ke snižování a krácení výdajů. Pro nastavení jasných pravidel podpory všech zapojených subjektů jsme se rozhodli využít příslušných destinačních agentur Krušné hory a České Švýcarsko. Jsem připraven se všemi zainteresovanými sejít a nalézt tak společně konsenzus,“ doplnil náměstek hejtmana.

01
Vedení kraje podpoří subjekty starající se o úpravu běžeckých stop

02
Letošní sněhové podmínky přejí běžkařům

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 12.2.2021 / 12.2.2021 | Zveřejnit od: 12.2.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém