Orientační nabídka


 

Ústecký kraj jedná o podobě péče pro lidi intoxikované alkoholem a omamnými látkami

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Nové návrhy na zřízení pracovišť v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a Nemocnici Most, jejichž povinností bude péče o pacienty akutně intoxikované alkoholem a dalšími omamnými látkami, projednávala počátkem srpna Rada Ústeckého kraje. "Rozhodně nejde o zřízení takzvaných záchytek," vysvětluje hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.
 

 
 

Ústecký kraj jedná o podobě péče pro lidi intoxikované alkoholem a omamnými látkami

 

Tisková zpráva ze dne 12.8.2003

Nové návrhy na zřízení pracovišť v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a Nemocnici Most, jejichž povinností bude péče o pacienty akutně intoxikované alkoholem a dalšími omamnými látkami, projednávala počátkem srpna Rada Ústeckého kraje. „Rozhodně nejde o zřízení takzvaných záchytek,“ vysvětluje hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. „Nebudou tu přespávat opilci, které přiveze policie, když takzvaně pod vlivem páchají nějaké výtržnosti. Uvažujeme o zřízení pracovišť, které mají sloužit osobám v ohrožení života, a to nejen kvůli nemírné konzumaci alkoholických nápojů.“

            Radou projednávané návrhy ale nejsou konečné, rada kraje například trvá na spolupráci se zdravotními pojišťovnami, městy a také na jasném stanovení jednotných podmínek provozu, zejména vyjasnění financování nákladů a výnosů. Postup zřizování intoxikačních pracovišť ovlivní i vyjednávání s Bílinou a Litvínovem, jejichž městská zdravotnická zařízení chtějí podobná pracoviště provozovat také. „Zřízení těchto pracovišť nebude zadarmo, osoby akutně intoxikované alkoholem jsou často agresivní a k jejich zvládání je například nutný specializovaný personál,“vysvětluje hejtman Jiří Šulc.

            Předpokládané náklady na zřízení intoxikačních pracovišť a mzdy personálu se v Ústí nad Labem a v Mostě pohybují kolem 15 milionů korun. Zřízení medicínských pracovišť určených pro osoby akutně intoxikované alkoholem a dalšími omamnými látkami se předpokládá na přelomu roku 2003 – 2004. 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.8.2003 / 18.8.2003 | Zveřejnit od-do: 12.8.2003-12.9.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém