Orientační nabídka


 

Ústecký kraj jedná o prodloužení autobusové linky do německého Großschönau

01
Mezi Varnsdorfem a Krásnou Lípou až do německého města Großschönau brzy zřejmě povede autobusová linka. O prodloužení spoje, který by propojil všechna zmíněná města, jednal spolu se zástupci Krásné Lípy, Varnsdorfu, Großschönau a okresu Görlitz náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek. Nová linka by umožnila mimo jiné lepší dopravu pro návštěvníky zábavního a oddechového parku Trixi.
Tisková zpráva ze dne 3. listopadu 2017
 

 
 

„Hlavně si od nové linky slibujeme, že bude jednoduchým a přímým spojením mezi dvěma atraktivními turistickými oblastmi, tedy mezi Českosaským Švýcarskem a Lužickými horami. To je zájem Ústeckého kraje i svobodného státu Sasko,“ uvedl při jednání náměstek hejtmana Jaroslav Komínek. Zároveň doplnil, že na jednání byly řešeny možné varianty rozsahu objednávaných služeb, ale také otázky sezónního či celoročního provozu této linky. „Nakonec jsme se domluvili, že bychom upřednostnili spíše sezónní provoz o víkendech a českých svátcích,“ dodal Komínek. Linka by tak mohla jezdit v dvouhodinovém intervalu, aby to bylo co nejpříznivější právě pro návštěvníky Trixi Parku. Nyní čekají obě strany další jednání, například o finančním zapojení německé strany. Poté je připraven Ústecký kraj objednávat u smluvního dopravce prodloužení linky už od konce března 2018, kdy startují i jiné turistické linky a nabídky v Dopravě Ústeckého kraje. Ústecký kraj již provozuje téměř 10 linek k našim německým sousedům.


001

Jednání o autobusové lince. Zleva zástupci města Krásná Lípa, OPS České Švýcarsko, Varnsdorf, náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Komínek, starosta Großschönau a zástupkyně okresu Görlitz.

002

Schéma trasy prodloužení linky DÚK od železniční stanice ve Varnsdorfu do Großschänau



 



 


 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 3.11.2017 / 3.11.2017 | Zveřejnit od: 3.11.2017 | Účinnost od: 3.11.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém