Orientační nabídka


 

Ústecký kraj láká turisty na veletrhu Regiontour

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj láká turisty na veletrhu Regiontour
Ústecký kraj se od čtvrtka 13. ledna představuje na veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně. Jeho slavnostního zahájení a otevření krajské expozice se zúčastnili hejtman Jiří Šulc, jeho náměstek Radek Vonka a člen krajské rady Antonín Terber.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.1. 2005

 

Ústecký kraj láká turisty na veletrhu Regiontour

 

Ústecký kraj se od čtvrtka 13. ledna představuje na veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně. Jeho slavnostního zahájení a otevření krajské expozice se zúčastnili hejtman Jiří Šulc, jeho náměstek Radek Vonka a člen krajské rady Antonín Terber.  „Rozvoj turistiky je pro náš region velmi důležitý. Máme návštěvníkům co nabídnout a proto rozhodně nemůžeme jako vystavovatel na jedné z největších výstav věnované cestovnímu ruchu chybět,“ řekl hejtman Jiří Šulc.   

Společně s Ústeckým krajem letos v Brně vystavují města Děčín, Litoměřice, Teplice, Ústí nad Labem, Most, Chomutov, Louny, Žatec a Klášterec nad Ohří. Část expozice je také věnována  Tolštejnskému panství a Národnímu parku České  Švýcarsko. Kraj v rámci své prezentace připravil několik nových propagačních materiálů. Například k již publikovaným třiceti tipům na výlet přibylo dalších 20 tipů pro cyklisty, lyžaře na běžkách a pro pěší turisty. Velkému zájmu se také těšila publikace nabízející shrnutí některých možností rekreace v celém kraji pod názvem Aktivní dovolená.

Na letošním veletrhu Regiontour se Ústecký kraj také prezentuje jako vinařská oblast. Zájemci z řad návštěvníků tak měli možnost ochutnat vína z Roudnice, Žernosek a Mostu. 

„V oblasti cestovního ruchu hraje propagace velmi významnou roli. Během letošního roku se proto kraj zúčastní ještě celkem osmi podobných výstavních akcí. Z domácích to bude zanedlouho výstava Holiday World Praha. Pokud jde o zahraniční, čekají nás například veletrhy v Bruselu, Miláně nebo Moskvě,“ připomněl náměstek hejtmana Radek Vonka.  Spoluúčast na těchto akcích nebo prezentaci prostřednictvím informačních materiálů pak kraj nabízí mnoha subjektům v oblasti cestovního ruchu.

Celkové náklady na prezentaci kraje na veletrhu cestovního ruchu Regiontour činí přibližně 600 tisíc korun, 220 tisíc korun z této částky pak kraj pokryje z dotace Ministerstva pro místní rozvoj a z příspěvku od jednotlivých měst.

 

Pro financování rozvoje zařízení a služeb spojených s cestovním ruchem z evropských dotačních zdrojů kraj v současné době připravuje dvě grantová schémata (schéma Podpora rozvoje služeb  cestovního ruchu v Ústeckém kraji pro malé a střední podnikatele v cestovním ruchu a Podpora rozvoje služeb  cestovního ruchu v Ústeckém kraji pro veřejný sektor) prostřednictvím, kterých budou moci zájemci žádat o finanční prostředky z Evropské unie. Jejich schválení a vyhlášení (které je závislé na odsouhlasení návrhu Ministerstvem pro místní rozvoj) se předpokládá v průběhu února či března.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

Náměstek hejtmana Radek Vonka provedl po stánku Ústeckého kraje ministra pro místní rozvoj Jiřího Paroubka
Náměstek hejtmana Radek Vonka provedl po stánku Ústeckého kraje ministra pro místní rozvoj Jiřího Paroubka

Otevření expozice Ústeckého kraje se zúčastnil hejtman Jiří Šulc
Otevření expozice Ústeckého kraje se zúčastnil hejtman Jiří Šulc

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.1.2005 / 14.1.2005 | Zveřejnit od-do: 14.1.2005-14.4.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém