Orientační nabídka


 

Ústecký kraj má jednu z nejlepších protidrogových koncepcí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj je jedním z krajů, které mají vůbec nejlépe zpracovanou koncepci protidrogové politiky. Výsledky své práce v této oblasti prezentoval na nedávném setkání zástupců Asociace krajů České republiky s ministrem a předsedou Legislativní rady vlády Jaroslavem Burešem. "Spolu se Středočeským krajem a Prahou patříme v oblasti protidrogové politiky mezi vůbec nejaktivnější.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.3. 2005

 

Ústecký kraj má jednu z nejlepších protidrogových koncepcí

 

Ústecký kraj je jedním z krajů, které mají vůbec nejlépe zpracovanou koncepci protidrogové politiky.  Výsledky své práce v této oblasti prezentoval na nedávném setkání zástupců Asociace krajů České republiky s ministrem a předsedou Legislativní rady vlády Jaroslavem Burešem. „Spolu se Středočeským krajem a Prahou patříme v oblasti protidrogové politiky mezi vůbec nejaktivnější. V porovnání s ostatními máme jednu z nejlépe zpracovaných protidrogových koncepci. Proto na žádost pana ministra náš krajský protidrogový koordinátor právě na příkladu Ústeckého kraje demonstroval vhodné postupy a metody," uvedl náměstek hejtmana Radek Vonka, který na setkání zastupoval Ústecký kraj spolu s krajským protidrogovým koordinátorem Jiřím Machem.

Ústecký kraj v rámci  prevence užívání drog realizuje například vzdělávací  programy pro sociální pracovníky a rozvíjí systém komunitního plánování služeb pro osoby ohrožené drogou.Významně se také podílí na financování protidrogové politiky. V loňském roce na ni přispěl částkou 7,9 milionu korun, což je po Praze a Moravskoslezském kraji třetí největší částka. Tato suma zahrnuje finanční prostředky  rozdělené v rámci krajského dotační programu „Protidrogová politika“ mezi nestátní neziskové organizace a příspěvky na protidrogové programy, které kraj ze svého rozpočtu poskytl na preventivní a léčebné programy realizované zdravotnickými zařízeními. Dalšími významnými zdroji finančních prostředků na realizaci programů protidrogové politiky v Ústeckém kraji byly obce, Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky, Ministerstvo práce a sociálních věcí a Ministerstvo zdravotnictví. Příspěvek obcí v loňském roce tvořil 5,95 milionu korun, dotace ze státních zdrojů celkem 17,74 milionu korun.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.3.2005 / 16.3.2005 | Zveřejnit do: 16.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém