Orientační nabídka


 

Ústecký kraj má na poli kybernetické bezpečnosti své želízko v ohni

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller dnes přijal na Krajském úřadě Ústeckého kraje studenta Střední průmyslové školy, Resslova 5, Ústí nad Labem, Matěje Šelu, který reprezentoval kraj na celostátní soutěži Czech Cybertron 2021 věnující se kybernetické bezpečnosti.
Tisková zpráva ze dne 5. listopadu 2021
c
 

 
 
Matěj Šela, student Střední průmyslové školy, Resslova 5, Ústí nad Labem se před nedávnem zúčastnil celostátní soutěže Czech Cybertron 2021 ve Dvoře Králové nad Labem, kam mohl každý kraj vyslat zástupce jedné školy (dva žáky a pedagoga). Soutěž se zabývá kybernetickou bezpečností i popularizací samotného oboru. Matěj Šela měl spolu s dalšími studenty z celé republiky možnost stát se součástí unikátního praktického cvičení, které simulovalo skutečné napadení ovládacích a řídicích systémů potravinářské linky u společnosti zabývající se výrobou a prodejem potravin.

Úspěch Matěje Šely a jeho zkušenost se soutěží byly hlavními tématy setkání s hejtmanem Janem Schillerem. Matěje doprovázel na setkání ředitel Střední průmyslové školy, Resslova 5, Ústí nad Labem Jaroslav Mareš. Kromě hejtmana se schůzky zúčastnili také radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková a vedoucí Odboru informatiky a organizačních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje Jan Jelínek. Výše zmínění probírali během společného setkání také obecné otázky kybernetické bezpečnosti, možnosti dalšího rozvoje tohoto progresivního a čím dál více důležitého oboru informačních technologií, podporu a možnosti vzdělávání v této oblasti i budoucnost připravovaných strategických projektů souvisejících s datovými centry v rámci kraje.

b
zleva: Jaroslav Mareš, Matěj Šela, Jan Schiller, Jindra Zalabáková a Jan Jelínek

a
Matěj Šela by se rád profesně orientoval na informační technologie a kybernetiku

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 4.11.2021 / 4.11.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém