Orientační nabídka


 

Ústecký kraj může být pro Slovince velmi přitažlivý

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj může být pro Slovince velmi přitažlivý
O budoucích vztazích Ústeckého kraje a Republiky Slovinsko diskutoval ve středu 19.října Mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Republiky Slovinsko v ČR Drago Mirošič a hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. Velvyslanec jedné z bývalých jugoslávských republik hejtmana navštívil v doprovodu rady velvyslanectvi Vojko Kuzmy v jeho kanceláři, kde se také podepsal do Pamětní knihy Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20. 10. 2005

 

Ústecký kraj může být pro Slovince velmi přitažlivý

 

O budoucích vztazích Ústeckého kraje a Republiky Slovinsko diskutoval ve středu 19.října Mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Republiky Slovinsko v ČR Drago Mirošič a hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. Velvyslanec jedné z bývalých jugoslávských republik hejtmana navštívil v doprovodu rady velvyslanectvi Vojko Kuzmy v jeho kanceláři, kde se také podepsal do Pamětní knihy Ústeckého kraje.

            „Jsem na pracovní cestě a seznamuji se zde, podobně jako v ostatních krajích, s možnostmi vzájemně prospěšné ekonomické spolupráce. Ale rád bych podtrhl, že mezi Slovinskem a ČR existují dlouholeté a pevné přátelské svazky, na jejichž počest v poslední době zasazujeme stromy, tzv. Lípy přátelství. V naší zemi a u vás jsem jich zasadil již 35 a dosud žádná, bohužel, nestojí ve vašem kraji,“ řekl úvodem Drago Mirošič.

            „Náš region je otevřený novým investorům, v našich průmyslových zónách je ještě třetina volných ploch, neobsazena je i strategická průmyslová zóna Triangle na bývalém vojenském letišti u Žatce. Ovšem snad ještě raději zde uvidíme slovinské turisty a věřím, že mezi městy v našem kraji a ve vaší zemi budou navázána pevná přátelství,“ konstatoval hejtman Jiří Šulc. 

Velvyslanec Drago Mirošič se živě zajímal o vzdělanost obyvatel kraje a překvapily ho údaje o dlouhodobé vysoké nezaměstnanosti. „Věděl jsem, že jedu do kraje proslulého zejména průmyslovou výrobou, kam přichází investoři z celého světa. Proto mne překvapuje, že je zde tolik lidí bez práce,“ konstatoval a doplnil: „Jsem velmi příjemně překvapen vším co jsem se zde dozvěděl i znalostmi hejtmana. Ve velmi brzké době sem vyšlu svého ekonomického radu, aby se kontaktoval se zdejšími podnikatelskými komorami. Mohu už po návštěvě jiných krajů srovnávat a Ústecký kraj vychází ve srovnání s ostatními velmi příznivě.“

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Rozhovor Jiřího Šulce a Draga Mirošiče probíhal i neformálně u sklenky bílého vína ze severočeských vinic
Rozhovor Jiřího Šulce a Draga Mirošiče probíhal i neformálně u sklenky bílého vína ze severočeských vinic

Do Pamětní knihy Ústeckého kraje přibyl podpis Slovinského velvyslance
Do Pamětní knihy Ústeckého kraje přibyl podpis Slovinského velvyslance

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.10.2005 / 20.10.2005 | Zveřejnit od-do: 20.10.2005-20.11.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém