Orientační nabídka


 

Ústecký kraj na 27. shromáždění saských zemských okresů v Görlitz

001
Město Görlitz (česky Zhořelec) se stalo hostitelem konference, která byla věnována tématu „Komunální Evropa – budoucnost kohezní politiky“. V pátek se na ní sešlo v nejvýchodnějším okrese Německa všech deset saských zemských okresů. Ústecký kraj zde zastupoval radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch Radek Vonka.
Tisková zpráva z 10. října 2011
 

 
 

Shromáždění je hlavním orgánem Saského sněmu (Landtag). Jeho úloha je určovat zásady, směr vývoje a rozvoj přeshraniční spolupráce. Nad tématy jako jsou Evropská unie, regionální a kohezní politika, územní rozvoj a přeshraniční spolupráce, diskutovalo více než 100 účastníků. „Sasko, a tedy i jeho zemské okresy, jsou našimi dlouhodobými partnery na nejrůznějších úrovních. Vzhledem k tomu, že spolu sousedíme, jsou pro nás vzájemné dobré vztahy více než důležité,“ uvedl Radek Vonka. Mezi řečníky figurovaly další významné osobnosti, jako prezident Saského zemského sněmu, řada saských ministrů, maršálů polských vojvodství, starostů, radních, členů Evropského parlamentu a dalších orgánů Evropské unie. Jádrem setkání byl důraz na vzájemnou spolupráci na pomezí tří států, v místě, kde spolu sousedí Sasko, Polsko a Česko.

 

Pro Ústecký kraj má spolupráce se Saskem velký význam. Díky dlouholetému partnerství se podařilo zrealizovat mnoho úspěšných projektů. Před těmito partnery stojí ovšem i nové výzvy, jako například titul UNESCO. „Rád bych zmínil dva výjimečné projekty, na kterých v tuto chvíli spolupracuje Ústecký kraj s německou stranou. Jsou výjimečné především proto, že na konci společné cesty stojí zápis na seznam UNESCO. Usilují o něj Českosaské Švýcarsko a Montánní region Krušnohoří a já věřím, že společně dosáhneme vytyčeného cíle,“ dodal radní.

 

Připravila: Mgr. Eva Berrová, Odbor regionálního rozvoje KÚÚK

 

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 10.10.2011 / 10.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém