Orientační nabídka


 

Ústecký kraj nutně potřebuje pomoc dopravců

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj nutně potřebuje pomoc dopravců
V závěru minulého týdne oslovil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc nejen podniky v regionu, ale o pomoc při likvidaci škod po letošní ničivé povodni požádal také nadregionální a zahraniční společnosti, aby podle svých možností finančně přispěly na nově vytvořenou humanitární sbírku Povodeň 2006, jejíž konto je v provozu a má číslo 22229922/0800. Jak se nyní aktuálně ukazuje, Ústecký kraj naléhavě potřebuje i další pomoc - žádá firmy, které se zabývají dopravou, aby pomohly s dovozem humanitární pomoci do litoměřického objektu, kasáren pod Radobýlem. .
 

 
 

 

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10.4.2006

 

Ústecký kraj nutně potřebuje pomoc dopravců

 

V závěru minulého týdne oslovil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc nejen podniky v regionu, ale o pomoc při likvidaci škod po letošní ničivé povodni požádal také nadregionální a zahraniční  společnosti, aby podle svých možností finančně přispěly na nově vytvořenou humanitární sbírku Povodeň 2006, jejíž konto je v provozu a má číslo 22229922/0800.  Jak se nyní aktuálně ukazuje,   Ústecký kraj naléhavě  potřebuje i další pomoc - žádá firmy, které se zabývají dopravou, aby pomohly s dovozem humanitární pomoci do litoměřického  objektu,  kasáren pod Radobýlem. .

   „Aktuálně kupříkladu řešíme pomoc, kterou nám nabídl Magistrát hlavního města  Prahy.  Jde o vysoušeče, které potřebujeme jako sůl,“ konstatuje hejtman a věří, že rovněž  dopisy, které rozeslal se žádostí,  najdou u adresátů  patřičnou odezvu, stejně tak konto  sbírky Povodně 2006 u dalších  obyvatel. Podle  Venuše Kindlové, tajemnice bezpečnostní rady kraje, se postupně humanitární pomocí plní také prostory kasáren pod Radobýlem, které město Litoměřice dalo k dispozici Ústeckému kraji coby centrální sklad právě k uskladnění došlé humanitární pomoci.  Na starosti jej má Český červený kříž. Zde si materiální výpomoc mohou vyzvedávat pouze starostové obcí  nebo  jejich zástupci. „ Na webu Ústeckého kraje jsou průběžně aktualizovány zásoby, které jsou  ve skladu k dispozici. Momentálně postižené obce potřebují zejména čistící a úklidové prostředky, chybí kupříkladu i gumové rukavice, žádané je hlavně Savo, „říká tajemnice.  Připomíná, že pomoc po povodni potřebuje každý postižený, a  ti, kteří se rozhodli pomoci, včetně dobrovolníků, by se však  měli obracet na vedení obcí s rozšířenou působností.  Tedy měst Děčína, Litoměřic, Roudnice a Ústí nad Labem. Jejich starostové nejlépe vědí, kam je potřeba pomoc nasměrovat.

Hejtman Ústeckého kraje apeluje na všechny, zejména velké firmy, aby regionu a jeho obyvatelům pomohly při zmírnění následků ničivého přírodního živlu. „ , v těchto hodinách, především  řešíme problémy s dopravou humanitární pomoci do kraje. Věřím, že naše kontakty, které jsou k dispozici na webových stránkách Ústeckého kraje ( povodne@kr-ustecky.cz a  Konto Povodně  2006) nezůstanou  bez  odezvy a povšimnutí, „ domnívá se představitel kraje. Ví z vlastních  zkušeností, nabytých v roce 2002, kdy se řeky v ČR spojily v nespoutaný živel,  že mimořádná událost  účinně vyburcovala  obyvatele k neobyčejné humanitární pomoc a solidaritě.. 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 10.4.2006 / 10.4.2006 | Zveřejnit od-do: 10.4.2006-10.5.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém