Orientační nabídka


 

Ústecký kraj obdržel dopis odborářů společnosti ČSAD Česká Lípa

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na krajský úřad Ústeckého kraje byl dnes doručen otevřený dopis odborářů dopravní společnosti ČSAD Česká Lípa o vyhlášení stávkové pohotovosti od úterý 5.9.2006. Ústecký kraj nemůže žádným způsobem zasahovat do vztahu mezi zaměstnavatelem, kterým je ČSAD Česká Lípa a jeho zaměstnanci. "Už několikrát jsem prohlásil, že Ústecký kraj je připraven plnit veškeré závazky a povinnosti, které mu plynou z podepsané smlouvy a to znamená, že je také připraven platit za objednané služby," řekl hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 4.9.2006

 

Ústecký kraj obdržel dopis odborářů společnosti ČSAD Česká Lípa

 

Na krajský úřad Ústeckého kraje byl dnes doručen otevřený dopis odborářů dopravní společnosti ČSAD Česká Lípa o vyhlášení stávkové pohotovosti od úterý 5.9. Představitelé odborářů se v pátek 1.9.2006 sešli s hejtmanem Jiřím Šulcem, který je ujistil, že Ústecký kraj hodlá dodržet veškeré závazky, plynoucí z rámcové smlouvy, podepsané 2.6., pokud je dodrží také dopravce. ČSAD Česká Lípa v pátek ohlásil, že je ohroženo zahájení autobusové dopravy od 9.9., ke kterému se jeho představitelé smluvně zavázali.

     Ústecký kraj nemůže žádným způsobem zasahovat do vztahu mezi zaměstnavatelem, kterým je ČSAD Česká Lípa a jeho zaměstnanci. „Už několikrát jsem prohlásil, že Ústecký kraj je připraven plnit veškeré závazky a povinnosti, které mu plynou z podepsané smlouvy a to znamená, že je také připraven platit za objednané služby,“ řekl hejtman Jiří Šulc.   

      Smlouva, kterou 2.6.2006 podepsali předseda představenstva Michal Jergl a ředitel společnosti David Mahdal, je závazná pro obě strany. V případě, že společnost ČSAD Česká Lípa nesplní povinnosti, které jí ze smlouvy vyplývají, nemá Ústecký kraj jinou možnost než tyto smlouvy ukončit a přistoupit k zajištění linkové dopravy prostřednictvím jiných dopravců.  

     Pokud autobusy ČSAD Česká Lípa v sobotu 9.9. nevyjedou, poruší tím dopravce smlouvu. Návrh smlouvy byl součástí výběrového řízení a při podpisu měli zástupci dopravce možnost si smlouvu podrobně prostudovat. V den podpisu smlouvy, 2.6.2006,  proti jejímu znění nevznesli žádnou námitku.

     „Dopravce by nejen porušil smlouvu, ale také zákon o silniční dopravě, který mu ukládá oznámit to, že nebude provozovat konkrétní linky a spoje, v tříměsíčním předstihu. Stejně jako v případě DPÚK by kraj podal podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten v pátek 1.9. rozhodl, že se ze strany DPÚK jednalo o zneužití dominantního postavení. Toho se dopravce dopustil tím, že v prvních čtyřech srpnových dnech přerušil dopravu, ale kraji to oznámil pouhých pět dnů předem,“ dodal hejtman.        

     Situaci v dopravě bude projednávat Zastupitelstvo Ústeckého kraje ve středu 6.9.2006.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.9.2006 / 4.9.2006 | Zveřejnit od-do: 4.9.2006-4.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém