Orientační nabídka


 

Ústecký kraj ocenil Společnosti přátelské rodině

1
V rámci konference sítě mateřských center v Ústeckém kraji došlo k ocenění a předání certifikátů pěti firmám a společnostem, které nejlépe naplnily poslání soutěže Společnost přátelská rodině. Ústecký kraj podporuje soutěž a činnost mateřských center systematicky a pravidelně. Konferenci zaštítil radní pro sociální oblast Martin Klika. Oceněným gratuloval předseda výboru pro sociální věci a zdravotnictví Pavel Csonka.
Tisková zpráva ze dne 8. října 2014
 

 
 

V letošním roce získaly certifikát v Ústeckém kraji tyto společnosti: Kulturní zařízení Kadaň, Loreta Rumburk, MŠ Raduška Kadaň, Zoo Děčín a Základní škola Most, Komenského 474.

„Mateřská centra posilují hodnoty rodinného života, mezigeneračních vztahů a vytváří podmínky pro harmonické spojení v poslání matky a jejího pracovního života. A nejen ženy, i otců a obecně slaďování rodinného a profesního života,“ připomněl při ocenění předseda Pavel Csonka. Spolu s ním ceny předávala manažerka projektu Společnost přátelská rodině Klára Vlková a vedoucí oddělení sociální práce na krajském úřadě Karel Giampaoli.

Kampaň Společnost přátelská rodině je zaměřena na posílení rodiny ve společnosti a na podporu prorodinné politiky a probíhá na krajské a celorepublikové úrovni. Její počátek sahá do roku 2004 a oceňuje ty, kteří ulehčují život rodin s dětmi opatřeními, která dosud nejsou u nás stále běžná – bezbariérový vstup a pohyb, rodiny s dětmi vítány, nekuřácké prostředí, rodinné slevy pro jakkoliv početnou rodinu, podmínky trvale udržitelného života. Oceňováni jsou i zaměstnavatelé, kteří poskytují svým zaměstnancům podmínky pro slaďování rodinného a pracovního života: umožňují rodičům využít zkrácené úvazky či flexibilní pracovní dobu, podporují možnost sdílených pracovních úvazků, zaměstnávají rodiče po rodičovské dovolené, umožňují rodičům s malými dětmi pracovat z domova, či poskytují jinou formu podpory na pracovišti rodičům s malými dětmi.

1
Jan Losenický z Kulturního zařízení Kadaň přebírá ocenění z rukou Kláry Vlkové, manažerky celého projektu

2
Pavel Csonka gratuluje Kláře Mágrové z rumburské Lorety

3
Diana Roubová z MŠ Raduška se raduje z ocenění své práce

4
Karel Giampaoli a Kateřina Majerová, ředitelka ZOO Děčín

5
Za ZŠ Most, J.A. Komenského přebírala certifikát zástupkyně ředitelky Libuše Svobodová

6

 


 

 


 

 


 


 

 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 8.10.2014 / 8.10.2014 | Zveřejnit od: 8.10.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém