Orientační nabídka


 

Ústecký kraj odeslal přes Krajskou zdravotní na Ukrajinu zdravotní materiál za téměř půl milionu korun

Zdravotnický materiál v hodnotě téměř půl milionu korun věnoval Ústecký kraj ve spolupráci s Krajskou zdravotní, a. s., na pomoc Ukrajině. Dar předal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller zástupci české pobočky mezinárodní humanitární organizace ADRA, která materiál převeze na Zakarpatí, odkud bude dále distribuován dle aktuální potřeby.
Tisková zpráva ze dne 28. dubna 2022
Dar Ústeckého kraje
 

 
 
„Lidem, kteří přicházejí sem do Ústeckého kraje, pomáháme, jak můžeme, ale uvědomujeme si, že pomoc potřebují i lidé na území, kde se bojuje. Zdravotnický materiál je to základní, co by měli dostat, a proto jsme se rozhodli pomoci právě tímto způsobem,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

Krajská zdravotní, a. s., se o situaci na Ukrajině zajímá od samotného začátku válečného konfliktu. „Rád bych všem poděkoval za projevy zájmu a solidarity v souvislosti s děním na Ukrajině. Tato tragédie nám rozhodně není lhostejná a od samotného začátku se snažíme lidem zasaženým konfliktem pomoci. Velmi nás těší zájem a úsilí Ústeckého kraje, který dar zdravotnického materiálu inicioval. Právě s naším jediným akcionářem intenzivně komunikujeme, aby se jednalo o pomoc skutečně efektivní,“ uvedl předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., Ondřej Štěrba.

Krajská zdravotní, a. s., veškeré své aktivity s Ústeckým krajem koordinuje a nejen na pomoci Ukrajině úzce spolupracuje. Ve svých nemocnicích zajišťuje péči o běžence, občany Ukrajiny, kteří přicházejí do Ústeckého kraje. V některých z nich dokonce přistoupila k otevření nových ambulancí určených právě pro tyto pacienty, tzv. UA pointů. „O běžence se personál naší společnosti stará i v Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině, řadu dalších ukrajinských občanů už společnost také zaměstnala. Od začátku války na Ukrajině přijala na čtyři desítky ukrajinských zaměstnanců, z toho 15 lékařů, 7 všeobecných sester, 6 praktických sester, 3 sanitáře a jednu porodní asistentku,“ dodal generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Petr Malý.

Za humanitární organizaci ADRA dar převzal zástupce české pobočky Jan Foltýn. „Od počátku konfliktu na Ukrajině se setkáváme s velkou vstřícností dárců i dodavatelů. Dar Ústeckého kraje a Krajské zdravotní zapadá do této mozaiky, cenný je pro nás specifičností, protože se jedná o materiál vybraný odborníky na zranění spojená s krizovou situací, která na Ukrajině panuje. Ukrajinská ADRA má vybudované distribuční kanály, které zajistí, že se pomoc dostane k těm, kteří ji opravdu potřebují,“ doplnil Jan Foltýn.

Ústecký kraj odeslal přes Krajskou zdravotní na Ukrajinu zdravotní materiál za téměř půl milionu korun
Hejtman Jan Schiller (vlevo) s Janem Foltýnem z ADRY

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 28.4.2022 / 28.4.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém