Orientační nabídka


 

Ústecký kraj plní své sliby - připravuje návrh legislativních změn v boji proti extremismu

1
Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo záměr zpracovat návrhy legislativních změn a úprav, která mají za cíl přinést účinnější opatření v boji proti extremismu. Navrhované změny zákonů vychází mimo jiné ze závěrů konference Společně proti extremismu, kterou svolala hejtmanka Jana Vaňhová v říjnu loňského roku.
 

 
 

Tisková zpráva z 31. března 2010

 

Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo záměr zpracovat návrhy legislativních změn a úprav, která mají za cíl přinést účinnější opatření v boji proti extremismu. Navrhované změny zákonů vychází mimo jiné ze závěrů konference Společně proti extremismu, kterou svolala hejtmanka Jana Vaňhová v říjnu loňského roku. Pro účinné a systémové řešení této problematiky zpracuje Ústecký kraj několik návrhů legislativních změn v oblasti sociálního bydlení, provozování hazardních her, veřejné služby, dluhů vůči obcím a veřejným institucím a opakovaného narušování veřejného pořádku. Tyto změny Ústecký kraj přednese v rámci své zákonodárné iniciativy v Poslanecké sněmovně ČR.

„Města a obce Ústeckého kraje se potýkají s nejviditelnějšími projevy extremismu v ČR. Proto jsme oslovili starosty a zjišťovali jejich názory a zkušenosti v této oblasti. Z našeho průzkumu například vyplývá, že třetina starostů v Ústeckém kraji není spokojena se současnými opatřeními proti extremismu a přesně polovina si myslí, že nedisponuje dostatečnými legislativními nástroji pro účinný boj s extremismem. Proto experti krajského úřadu zpracují  návrh legislativních změn, které reflektují názory starostů a budou efektivní jak v potírání samotného extremismu, tak i příčin, které k tomuto jevu vedou,“ uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

Balíček legislativních změn je jednou z dalších aktivit, kterou Ústecký kraj realizuje v rámci projektu Společně proti extremismu.

 

Připravil:

oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 1.4.2010 / 1.4.2010 | Účinnost do: 30.4.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém