Orientační nabídka


 

Ústecký kraj poděkoval pěstounským rodinám

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Ústecký kraj poděkoval pěstounským rodinám

 

Tisková zpráva ze dne 16.6.2003

Téměř sto šedesát pěstounů s dětmi se sjelo v sobotu 14.6.2003 do Národního Domu v Ústí nad Labem, aby se zúčastnilo setkání 50 pěstounských rodin. Toto setkání připravil Ústecký kraj a všechny přítomné přivítal první náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna. „Chceme poděkovat všem, kteří pomáhají dětem ve velmi těžké životní situaci. Děti, které dnes přijely, našly své náhradní rodiny, nemusí vyrůstat v dětských domovech, a to jen díky obětavosti lidí, kteří nemyslí jen na svoje pohodlí,“ uvedl Jaroslav Foldyna.

Ústecký kraj připravil na sobotní odpoledne pro děti a jejich pěstouny kulturní a soutěžní program, ve kterém vystoupili mimo jiných hudební skupiny Kooule a Touch, zpěvačka Bianca a mažoretky z Domu dětí a mládeže Rozmarýn v Litoměřicích. „Atmosféra byla skvělá, pěstouni i děti se ohromně bavili,“ uvedla po krajském setkání pěstounských rodin vedoucí odboru sociálních věcí KÚ ÚK Anna Horká: „Soutěžilo se v tanci a v házení papírových vlašťovek a rozdali jsme všechny připravené ceny. Každá rodina od nás dostala na památku na dnešní den keramickou sošku a všechny děti spoustu sladkostí.“

Ústecký kraj pořádal setkání pěstounských rodin potřetí od účinnosti zákona o sociální a právní ochraně dětí. „Rozpočet Ústeckého kraje na toto setkání vyčlenil 20 tisíc korun. Ani jsme je neutratili, zbylé peníze převedeme na další podobnou akci na podzim,“ uvedla Anna Horká.

Od května roku 2000 Krajský úřad Ústeckého kraje vyřizoval 424 žádostí o osvojení, z toho v letošním roce se jednalo o 33 žádostí o adopci a v šesti případech o pěstounskou péči.                                                                                                                                                        

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.6.2003 / 16.6.2003 | Zveřejnit od-do: 16.6.2003-16.7.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém