Orientační nabídka


 

Ústecký kraj podpoří znevýhodněné na trhu práce

znak
V prosinci odstartoval další projekt na podporu zaměstnanosti, a to „Program podpory zaměstnanosti v Ústeckém kraji“. Nositelem projektu je Ústecký kraj. Jedná se tak o další příležitost, kdy při řešení nezaměstnanosti spojí síly samospráva, státní správa, sdružení zaměstnavatelů, neziskový sektor a škola.
Tisková zpráva ze dne 11. prosince 2014
 

 
 

„Cílem projektu je prostřednictvím individuální i skupinové práce s cílovou skupinou odstranit či alespoň zmírnit bariéry, které uchazečům brání aktivně vstoupit na trh práce a získat udržitelné zaměstnání,“ vysvětlil radní Ústeckého kraje pro sociální věci Martin Klika.  Inovativním nástrojem pro odbourání bariér a strachů bude využití individuálního koučinku pro cílovou skupinu nezaměstnaných osob ve věku nad 50 let.

Projekt „Program podpory zaměstnanosti v Ústeckém kraji“ je zaměřen na zvýšení zaměstnanosti uchazečů a zájemců o zaměstnání s handicapy na trhu práce ve formě dlouhodobé nezaměstnanosti (více než 6 měsíců) a věku nad 50 let, a to prostřednictvím efektivního a cíleného využití komplexního souboru nástrojů a opatření aktivní politiky zaměstnanosti. Projekt se zvláště zaměří na osoby starší 50 let, které jsou na trhu práce nejvíce postihovány diskriminací, případně jsou na trhu práce výrazně znevýhodněny (zejména díky handicapům - nižší flexibilita, neznalost moderních technologií, nižší kvalifikace, atd.).

Mezi partnery patří Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje, OMNI TEMPORE, o.p.s., INTERAGENT a Evropská obchodní akademie Děčín, p.o. Projekt byl  odstartován 1. prosince a ukončen bude 31. října 2015. Probíhá v okresech Děčín, Most, Teplice a Ústí nad Labem v Ústeckém kraji. Prví aktivity, které realizační tým musí zahájit během prosince, se týkají především oslovení a výběru lidí, pro které jsou projekty určeny a zřízení informačních poradenských center a zajištění poradenství.

Zdroj: Petra Lafková, SV

1
Ze zahájení projektu


 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 11.12.2014 / 11.12.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém