Orientační nabídka


 

Ústecký kraj podpořil projekt "Živé obrazy 2007", který má pomoci propagovat památky regionu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na návštěvníky čtyř zámků Ústeckého kraje čekají v červenci neobvyklé prohlídky. Profesionální herci jim přímo v zámeckých komnatách sehrají historický příběh. Smyslem této akce, která se koná už počtvrté, je poukázat na zajímavé památky Ústeckého kraje.
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 25.6.2007

 

Ústecký kraj podpořil projekt „Živé obrazy 2007“, který má pomoci propagovat památky Ústeckého regionu

 

Na návštěvníky čtyř zámků Ústeckého kraje čekají v červenci neobvyklé prohlídky. Profesionální herci jim přímo v zámeckých komnatách sehrají historický příběh. Smyslem této akce, která se koná už počtvrté, je poukázat na zajímavé památky Ústeckého kraje.

 

„Zájem o památky Ústeckého kraje rozhodně neodpovídá jejich významu,“ řekl na setkání s novináři vedoucí oddělení cestovního ruchu Krajského úřadu Ústeckého kraje Jiří Válka. „Pokud si srovnáte návštěvnost dvou památek podobného významu u nás a v jiném regionu, naše památky jsou na tom co do počtu návštěvníků vždy hůř,“ dodal Jiří Válka, při dnešní prezentaci projektu Živé obrazy 2007. Právě tento projekt, který Ústecký kraj podpořil 400 000 korunami, má pomoci nepříznivý stav zvrátit. Konkrétně jde o to, že na čtyřech vybraných zámcích Ústeckého kraje se budou postupně  během července konat nezvyklé prohlídky. Místo tradičního procházení zámeckých komnat s průvodcem budou návštěvníci vtaženi do historického příběhu, který odehrají profesionální herci v dobových kostýmech. Tato akce se uskuteční už počtvrté. Letos do ní byly za pomoci Památkového ústavu vybrány tyto zámky: Krásný Dvůr, Klášterec nad Ohří, Ploskovice a Duchcov.  Část prohlídek se letos na žádost agentury Czech Tourism bude realizovat také v angličtině, tak aby je mohli navštívit také zahraniční turisté. Organizátorem projektu je agentura Modua. Její zástupce Jiří Šnábl k projektu „Živé obrazy“ říká: „Naším cílem je, aby se lidé, kteří ´Živé obrazy navštíví´, na ten který zámek chtěli vrátit a prohlédnout si ho ještě jednou. Předchozí ročníky ukázaly, že zájem o tuto akci je. Návštěvnost vybraných zámků stoupla několikanásobně a často šlo o obyvatele jiných regionů.“

    

Termíny akce na jednotlivých zámcích:

7. a 8. července zámek Krásný Dvůr

14. a 15. července zámek Klášterec nad Ohří

 21. a 22. července zámek  Ploskovice

 28. a 29. července zámek Duchcov

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.6.2007 / 28.6.2007 | Zveřejnit od-do: 25.6.2007-25.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém