Orientační nabídka


 

Ústecký kraj podporuje investice ve Šluknovském výběžku

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller na základě informací publikovaných v médiích svolal krátký tiskový brífink k tématu poskytování zdravotních služeb v rumburské nemocnici a krajským investicím realizovaným v regionu Šluknovského výběžku. Upřesnil informace o obdrženém dopisu na vědomí ze strany organizace Sdružení pro rozvoj Šluknovska, který starostové obcí Šluknovského výběžku adresovali předsedovi vlády České republiky, a potvrdil zájem vedení Ústeckého kraje na úspěšném rozvoji rumburské nemocnice i celého regionu.
Tisková zpráva ze dne 20. října 2021
Nemocnice Rumburk
 


 
 

V článku zveřejněném v Děčínském deníku dne 16. října 2021 s názvem „Starostové se stále bojí o rumburskou nemocnici, opět píší premiérovi,“ se píše o nepředvídatelném omezování provozu jednotlivých oddělení v rumburské nemocnici.

„Nechal jsem si zpracovat přehled omezení a uzavírek v letních a podzimních měsících. Došlo pouze k omezování z důvodu čerpání dovolených a nemocí a vždy byla zajištěna zastupitelnost praktickými lékaři nebo ambulantními specialisty. Podobně jako v jiných nemocnicích v Ústeckém kraji. Personální otázka je samozřejmě celorepublikový problém, který se snaží Krajská zdravotní, a. s., i ve spolupráci s místními samosprávami aktivně řešit. Provoz pracoviště rentgenu byl v rumburské nemocnici v pracovní dobu nepřerušen. Mimo ni byla domluvená zastupitelnost s pracovištěm ve Varnsdorfu z důvodu nedostatku radiologických asistentů. Od roku 2022 očekáváme personální posílení o radiologickou asistentku ze stipendijního programu Krajské zdravotní,“ uvedl k omezování provozu v rumburské nemocnici hejtman Schiller.

V článku se dále píše o tom, že plánované investice jsou zatím pouze ve formě příslibů a o negativním vnímání označení sdružení obcí slovním spojením „nějaký spolek.“

„Jedná se o nešťastné slovní spojení, kterým rozhodně nechci nic signalizovat nebo naznačit. Během probíhajícího tiskového brífinku jsem si nemohl vzpomenout na přesný název Sdružení pro rozvoj Šluknovska, které samozřejmě respektuji, protože reprezentuje tento region jako celek, a vnímám ho proto jako důležitého partnera pro celkový rozvoj regionu Šluknovského výběžku. Za tento výpadek se omlouvám,“ upřesnil informace o původu označení Schiller.

„Rád bych ale upozornil, že necelý první rok vlády nového krajského vedení přinesl do regionu Šluknovského výběžku velké investice. Pro rumburskou nemocnici je to v souhrnu po etapách 700 milionů korun na její kompletní rekonstrukci, dalších 150 milionů korun z REACT EU je již schváleno a podepsáno, 30. září bylo vystaveno stavební povolení a od ledna 2022 se začne reálně s obnovou přístrojového vybavení. Mimo to schválil Ústecký kraj záměr realizace středoškolského kampusu ve Varnsdorfu za 430 milionů korun. Nedávno jsme otevřeli zrekonstruovanou silnici z Krásné Lípy do Velkého Šenova za 247 milionů korun a v pátek se slavnostně otevře turistická lávka přes Stožické sedlo, tzv. Šébr, která stála kraj přes 19 milionů korun. Během volebního období nového krajského vedení bylo v regionu Šluknovského výběžku podpořeno cca dalších 150 projektů a akcí z různých oblastí v celkové výši 23 milionů korun,“ přiblížil hejtman výši finančních prostředků investovaných ze strany Ústeckého kraje do regionu Šluknovského výběžku.

Závěrem deklaroval hejtman Jan Schiller zájem na rozvoji Šluknovského výběžku a popřel informaci o spolufinancování provozu rumburské nemocnice ze strany měst a obcí v tomto regionu: „Mluvil jsem o financování pohotovostní lékařské služby, nikoliv o provozu rumburské nemocnice. Ta není určena ze zákona v dané nemocnici, ale přesto ji samozřejmě kraj v Rumburku plánuje zachovat.“

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 20.10.2021 / 20.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém